Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Терехов закликав увесь світ об'єднатися, щоб припинити облогу Харкова

Фото: ГСЧС
Мер Харкова вважає, що окупанти хочуть зламати волю народу та знищити здатність міста функціонувати.

Жителі міста потребують гуманітарної допомоги.

Харківський міський голова Ігор Терехов не припускає, що Харків може опинитися в руках Росії, як це сталося у Херсоні. Про це він повідомив у інтерв'ю американському виданню The Washington Post, повідомляє Харківська міськрада.

"Українська армія боротиметься до кінця. Вони — наші герої. Вони борються своєю власною зброєю на власній землі. Вони не здадуться", — наголосив Ігор Терехов.

За словами мера, російські війська навмисно руйнують інфраструктуру електропостачання, теплотраси та поліцейські дільниці. Російська армія руйнує наші школи, дитячі садки та лікарні. Крім того, снаряди знищують урядові будинки, щоб позбавити і так зляканих жителів Харкова державних послуг. Вони хочуть зламати волю народу та знищити здатність міста функціонувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не полишає намірів оточити  Харків

Однак у місті зберігаються послуги електро-, водо- та теплопостачання, вивезення сміття та охорона правопорядку. Жінок та дітей ховають у школах, бомбосховищах, станціях метро, ​​підвалах, а озброєні громадяни допомагають українській армії патрулювати вулиці та вести бойові дії.

Мер повідомив, поки російські військові оточують Харків сотнями танків, бронетранспортерів, важкою артилерією, ракетними установками та іншим озброєнням, харків'яни потребують гуманітарної допомоги — продуктів харчування, медикаментів та обладнання для надання першої допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ, Одеса та Львів передають Харкову гуманітарну допомогу

Ігор Терехов працює над забезпеченням життєдіяльності міста, оскільки це його першочергове завдання.

Він також підтримує заклики Президента України щодо запровадження безпольотної зони над Україною. На завершення інтерв'ю він закликав світ об'єднатися, щоб зупинити облогу Харкова.

Як писав KHARKIV Today, близько 05:00 ранку 24 лютого Росія почала наступ на Україну. Атак зазнали Київ, Харків, Одеса, Дніпро, Маріуполь, Краматорськ. Станом на ранок 4 березня в Харківській області російські окупанти вбили 39 цивільних, поранили 272 особи, з них десятьох дітей, повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.