Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Син колишнього віцемера Харкова стане заступником голови Офісу президента

Раніше Ростислав Шурма був гендиректором "Запоріжсталі" Ріната Ахметова.

Ростислав Шурма обійме посаду заступника голови Офісу президента Юлії Свириденко.

Кандидатуру Юлії Свириденко прем'єр подав на посаду першого віце-прем'єра — міністра економіки, заступником голови Офісу президента Андрія Єрмака буде колишній гендиректор "Запоріжсталі" Ростислав Шурма. Про це повідомила "Економічна правда" із посиланням на одного з чиновників у команді президента.

"Це рішення вже прийняте. Як тільки почали говорити, що Юля піде до Кабміну — відразу Єрмак вирішив перевести сюди Ростика", — заявило джерело.

З 2012 до 2019 року Ростислав Шурма був гендиректором заводу "Запоріжсталь", що входить до групи "Метінвест" Ріната Ахметова. Також Шурма працював фінансовим директором Макіївського металургійного заводу ("Метінвест"), заступником директора металургійного дивізіону "Метінвест". Був членом наглядової ради Маріупольського металургійного комбінату ("Метінвест"), головою наглядової ради заводу "Промет" (Болгарія, "Метінвест"), членом ради директорів "Метінвест-Траметал" (Італія).

У травні 2021 року Ростислава Шурму призначили членом наглядової ради "Укроборонпрому". Його батько — Ігор Шурма — був заступником Михайла Добкіна, коли останній був мером Харкова та головою Харківської облдержадміністрації.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.