Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Син Кернеса повідомив, що його батько помер раніше і вперше показав свідоцтво про смерть

Фото: Харківська міська рада.
Про смерть Геннадія Кернеса стало відомо уранці 17 грудня 2020 року.

Старший син Кернеса Кирило через три роки після смерті батька вирішив показати документи. 

Кирило Кернес дав велике інтерв'ю, у якому вперше оприлюднив інформацію про те, що п'ятий мер Харкова Геннадій Кернес помер16 грудня 2020 року. За кілька днів до цього його начебто відключили від апаратів, що підтримували його життєдіяльність. Хоча надії на те, що німецькі лікарі клініки "Шаріте" зможуть вилікувати мера, не було. Важке поранення, реабілітація, супутні хвороби ку сукупності з Covid-19 майже не давали шансів. Але його штучно утримували, аби, як сказав Кирило, "встигнути захопити владу у Харкові". Про це він розказав виданню "Главком".

"Причиною смерті Геннадія Кернеса стало відключення його від системи життєзабезпечення 14 грудня 2020 року. Після чого серце вже не витримало, і він помер 16 грудня 2020 року, а зовсім не 17 грудня, як нам всім казали... Не піддавався лікуванню, згідно з документами, він набагато раніше. І людям, яким треба було захопити владу, потрібно було, щоб пройшла перша сесія міськради, відбулися призначення, а потім людину вже можна було відключати. Тобто його мучили, насильно тримали", - повідомив Кирило Кернес.

Видання уперше опублікувало копію довідки про смерть Геннадія Кернеса, де зазначений час його смерті: 18:54, 16 грудня 2020 року, Берлін.

1
Фото довідки про смерть: "Главком".

Стан Геннадія Кернеса, за словами його сина, не дозволяв йому працювати, робити електронний підпис, підписувати якісь документи, він був у стані марення. Більше того, у реанімації берлінської лікарні він перебував без засобів зв'язку. Тому усе, що в період з вересня до початку грудня 2020 року було зроблене від його імені, - сфальшоване. У цьому син упевнений. Йому начебто вдалося встановити, хто і де робив електронний підпис Кернеса. Це була не Німеччина. 

"Сьогодні з усією відповідальністю можу сказати, що з того моменту, як батько був доправлений до німецької клініки "Шаріте", тобто 16 вересня 2020 року, посадовці Харківської міської ради здійснили низку фальсифікацій рішень міського голови, яким був на той момент Геннадій Кернес. Це робилося з метою захоплення влади у місті. Для цього був створений фейковий електронний підпис Кернеса, який незаконно багаторазово використовувався для дій, які приносили цим особам особисту вигоду. У нас є документальні докази формування цього ключа 17.09.2020 у період з 15 до 16 години з ІР-адреси комунального підприємства Харківської міськради сторонньою людиною, а не Геннадієм Кернесом, який у цей час перебував у реанімаційному відділенні в Берліні і був підключений до апарату життєзабезпечення та без засобів зв'язку... Як рідний син Геннадія Кернеса, я отримав доступ до медичної документації в клініці "Шаріте", яка стосується стану його здоров'я під час перебування в клініці. Детально вивчивши та проаналізувавши її разом з експертами з Німеччини та України, можу заявити: рішення, які ухвалювалися на той час низкою посадових осіб Харківської міськради від імені Геннадія Кернеса, ухвалювалися абсолютно без участі мого батька. Найближчим часом команда юристів, з якими я працював, надасть ЗМІ та громадськості дані, як покроково це все відбувалося: як фальсифікувалися рішення, хто брав участь у цьому, які конкретні рішення були прийняті з метою захоплення влади і обману харків'ян", - повідомив Кирило Кернес.

Син Геннадія Кернеса зараз перебуває за кордоном і не виключає, що після цього інтерв'ю будуть погрози.

Нагадаємо, наприкінці серпня 2020 року Геннадій Кернес захворів коронавірусом. Спочатку його лікували у Харківській лікарні №17, а 16 вересня літаком відправили до Німеччини. У Харкові тривала передвиборча кампанія. 9 грудня Геннадія Кернеса без присяги оголосили мером Харкова. Уранці 17 грудня стало відомо про його смерть. 23 грудня Геннадія Кернеса поховали на другому кладовищі Харкова.  

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.