Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Що пов'язує скандального ексзаступника голови МВС і харківський "Оплот"

Алексей Олейник и Александр Гогилашвили. Фото: "Миротворец"
Фото з Олександром Гогілашвілі опубліковано на сайті "Миротворець".

Колишній капітан спортивної команди "Оплот" Олексій Олійник і вже ексзаступник голови МВС Олександр Гогілашвілі брали участь у спільних заходах.

11 грудня заступник міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського Олександр Гогілашвілі став відомий на всю країну через скандал у зоні проведення ООС. На в'їзді до Донецької області його автомобіль зупинили і попросили показати документи. Чергові на блокпосту намагалися пояснити Гогілашвілі, чому це зробили і просили показати документи. У відповідь чиновник обурився, що його не впізнали і запитував, чи вони його бачили. Після чого почав погрожувати. Скандал зняли на відео.

"Єдиний заступник міністра, з таким е**лом як у мене, він тільки один. Я три роки вже заступник міністра! Три роки! І сумно, що ти не знаєш... Тепер ти знаєш, але тепер і я тебе знаю, друже, і тобі це приємним не буде... Я вважаю неправильним те, що ти не знаєш заступника міністра внутрішніх справ в обличчя!.. Повне невиконання субординації!  Я не маю тут, б** гаяти час і пояснювати тобі, що я заступник міністра! Що у вас в голові, б**?", — повідомив Олександр Гогілашвілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На харківську митницю прийшов Шахрай

Пізніше міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що ініціює проведення розслідування інциденту за участю заступника голови МВС Гогілашвілі та усунення його з посади на цей період. Сам Гогілашвілі вибачився "за свою зайву емоційність", а згодом написав заяву про звільнення. Президент Володимир Зеленський вважав, що на інцидент за участю заступника Монастирського може бути лише одна реакція — звільнення. 13 грудня Кабінет Міністрів звільнив заступника голови МВС Олександра Гогілашвілі.

Він потрапив на роботу до Міністерства у вересні 2019 року — одразу у заступники Арсена Авакова. На посаді Олександр Гогілашвілі відповідав за боротьбу з наркотиками і реабілітацію наркозалежних. Дружина Гогілашвілі — Марія Левченко — особистий помічник президента.

До призначення у Міністерства внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі працював у громадській організації "Центр здорової молоді". Організація співпрацювала із сепаратистською організацією "Оплот", яку очолював Євген Жилін.

"Після реабілітації ми не залишаємо людину напризволяще — пропонуємо їй профільну ресоціалізацію, допомагаємо вписатися у соціум. У Харкові ресоціалізація спортивна, на базі команди "Оплот" (змішані єдиноборства), у Москві це медіа-арт (хлопці ставлять спектакль у Державному Театрі Націй, яким керує Євген Миронов). У Києві соціальну ресоціалізацію зараз проходять 19 чоловік, яких навчаємо волонтерській діяльності", — розповідав у 2014 році керівник "Центру здорової молоді" Євген Нерух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У харківських школярів хочуть виявляти наркозалежність на ранніх етапах

Загальне фото Олександра Гогілашвілі та колишнього капітана спортивної команди "Оплот" Олексія Олійника на сайті "Миротворець" знайшов волонтер, голова Благодійного фонду "Мир і КО" Мирослав Гай. На футболці Олексія Олійника напис "Оплот", на футболці Олександра Гогілашвілі — "Центр здорової молоді".

"Як помічник депутата Держдуми РФ, громадянин РФ Олександр Гогілашвілі, який мав судимість і контактував і брав участь у спільній конференції з терористичною організацією "Оплот", пройшов спецперевірку і отримав посаду заступника міністра МВС? Чому дружина Марія Левченко стала помічницею Зеленського не пройшовши спецперевірку і при цьому отримала можливість доступу до державної таємниці, зокрема, перебувати під час звіту керівників спецслужб президенту. Хтось у Офісі президента поясніть Зеленському, що це кримінал", — написав Мирослав Гай у Facebook.

За даними Центру журналістських розслідувань, Олександр Гогілашвілі має чинне російське громадянство. Раніше повідомлялося, що з 1995 до 2010 року він жив у Росії, де працював помічником депутата Держдуми боксера  Миколи Валуєва.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.