Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Росія оголосила в розшук колишнього міністра-харків'янина

Фото: KHARKIV Today.
Раніше Авакова внесли до переліку "терористів та екстремістів" Росфінмоніторингу. Україна сприймає ці заяви як елемент пропаганди.

МВС Росії оголосило в розшук колишнього міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Про це повідомило російське пропагандистське видання "РИА новости". Через які "справи" розшукують Авакова, не повідомляється. Проте 2022 року голова слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін називав українського ексміністра серед фігурантів кримінальної справи про "злочини на Донбасі".

Також РФ оголосила в розшук колишнього головкома ЗСУ Руслана Хомчака, екссекретаря Ради нацбезпеки та оборони Олексія Данілова, колишнього голову МЗС Павла Клімкіна, експрем'єра Володимира Гройсмана та ексміністра інформаційної політики Юрія Стеця.

У Головному управлінні розвідки України говорять, що подібні "оголошення" не мають ніякої юридичної сили ні для України, ні для цивілізованого світу.

Як зазначив у коментарі NV представник ГУР Андрій Юсов, посилаючись на повість Миколи Гоголя "Вій", "найбільше нечиста сила біснувалась перед останньою ніччю, перед світанком". Напередодні Самміту миру, який відбудеться 15−16 червня у Швейцарії, у ГУР очікують збільшення потоку російської дезінформації, ІПСО, тиску, фейків.

ЦЯ думаю, що тут особливого креативу чекати не доводиться, але масиву інформаційного буде дуже багато. Насамперед, звичайно, для внутрішньої російської аудиторії зазомбованої", — зазначив Юсов.

Нагадаємо, Арсен Аваков внесений також до переліку "терористів та екстремістів" Росфінмоніторингу.

Нагадаємо, останнім часом окупанти збільшили кількість фейкової інформації, розрахованої на харків'ян. Пропагандисти постійно лякають евакуацією через "наступ", дискредитують військових ЗСУ та тероборони.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.