Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Президент звільнив начальника СБУ у Харківській області

Роман Дудін. Фото: Роман Дудін / Facebook
Роман Дудін обіймав цю посаду понад два роки.

За словами глави держави, начальник СБУ у Харківській області Роман Дудін не працював на захист міста з перших днів російської війни.

Про звільнення начальника СБУ в Харківській області президент Володимир Зеленський повідомив 29 травня у відеозверненні після візиту до Харкова.

"Я приїхав, розібрався, звільнив голову Служби безпеки України в області за те, що не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни, а думав лише про себе особисто. Які мотиви - правоохоронці з'ясують", - розповів глава держави.

Нагадаємо, Роман Дудін очолював УСБУ у Харківській області з кінця березня 2020 року.

Як повідомляв KHARKIV Today, 23 лютого, напередодні вторгнення, голова УСБУ Роман Дудін говорив, що навколо Харкова створено два пояси оборони.

"Штаб антитерористичного центру працює у узгодженому режимі, щодня формуємо нові бригади. Сьогодні вже 7 бригад. Третій полк спеціального призначення розвідки проводив висадку в Ізюмі, Куп'янську. Посилилася складова ППО, фактично на сьогодні сформовано військове керівництво, зроблено мінування потенційних підходів, повний комплекс заходів. У місті працюють групи спецпризначення військової розвідки. Дуже непогано працюють. Сформовано два пояси оборони Харкова з військових. І 17 тисяч залишаються на сам Харків для наведення порядку", - сказав Дудін.

Крім того, він говорив, що до міста прибули додаткові підрозділи, а на кордоні РФ сконцентровано близько 20 тисяч солдатів армії РФ.

"Форма одягнена, зброя підготовлена, бронетехніка також. Те, що стосується озброєння, боєприпасів, складів і так далі - всі підрозділи отримали зброю, отримали ПК, на складах на сьогоднішній день нічого ніде ні в кого фактично не залишилося, щоб унеможливити знищення одним ракетно-бомбовим ударом чи захопленням, або якимось диверсійним проявом.У постійному режимі на базі штабу АТЦ знаходяться, ми розгорнули вузол зв'язку, здійснює постійний зв'язок у певні проміжки часу дуже невеликі з усіма підрозділами, військовими частинами, збройними силами прикордонниками та інше на території Харківського регіону, для того, щоб у разі будь-якої позаштатної ситуації ми могли адекватно відреагувати на будь-які дії, на будь-які прояви", - сказав Дудін.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.