Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Перший претендент на крісло мера Харкова приніс документи до міськвиборчкому

Графика: Никита Лысенко.
Костянтин Немічев подав документи як самовисуванець.

В первый день подачи документов в городской избирком пришел первый желающий принять участие в мэрских выборах-2021.

У перший день подачі документів до міського виборчкому прийшов перший охочий взяти участь у мерських виборах-2021.
Ним став член партії "Національний корпус" Костянтин Немічев, який називає себе єдиним кандидатом від демократичних сил. Він подав документи як самовисуванець — заяву і автобіографію.
Інформацію про це KHARKIV Today підтвердила голова міської виборчої комісії Олена Матвієнко.
Тепер у комісії чекають підтвердження з банку про оплату застави — 280 000 гривень. Після цього почнеться розгляд документів претендента. Найближче засідання міської виборчої комісії відбудеться 24 вересня. Згідно із законом на прийняття рішення у них є п'ять днів.

Семья Константина Немичева. Фото: соцсети.
Сім'я Костянтина Нємічева. Фото: соцмережі.

Костянтин Немічев. 25 років, одружений, виховує доньку, очолює громадську раду при Харківській облдержадміністрації. У 2019 голова харківського Нацкорпусу балотувався до Верховної Ради по мажоритарному округу в Харкові. У 2014-2016 роках служив у батальйоні і полиції "Азов". Брав участь у боях за Широкіне, обороні Маріуполя. На своїй сторінці у Фейсбуці він повідомив, що у його програмі майбутнього кандидата одним з головних є теза, що "Харкову необхідно забезпечити надійність систем водопостачання та водовідведення, провести аудит".

Його кандидатура розглядалася під час голосування за єдиного кандидата від демократичних сил Харкова. Під час голосування у вересні 2021 року він набрав найбільше голосів, але трохи пізніше один з учасників, партія "Європейська солідарність", відкликала свій підпис і відмовилася від подальших переговорів щодо висунення єдиного кандидата через участь у голосуванні від партії "Акцент" людини, яка давно перестала бути її членом.

У результаті "ЄС" повідомила, що висуватиме власного кандидата, Олександра Скорика.

Всі, хто захоче брати участь у виборах мера Харкова, повинні подати пакет документів до міської виборчої комісії до 30 вересня. Вибори відбудуться 31 жовтня 2021 року.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.