Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Окупанти зруйнували верхній шлюз на дамбі в Харківській області

Ілюстративне фото: Андрій Марієнко / KHARKIV Today
Обстріли здійснюють ракетами по Печенізькій дамбі.

Російські окупанти завдали два ракетних удари по Чугуївському району Харківської області.

Внаслідок обстрілу Чугуївського району на Печенізькій дамбі зруйнований верхній шлюз. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

"На щастя жертв та постраждалих немає. Нашим фахівцям не вперше долати подібні наслідки "руського міра". Схожа ситуація вже була подолана в Кривому Розі", — написав Тимошенко у своєму Telegram-каналі.

Як пише "Суспільне" з посиланням на печенізького селищного голову Олександра Гусарова, обстріл греблі стався близько 13:30 — 14:00. Небезпеки підтоплення територій наразі немає.

"Ворог завдає ударів по нашому гідровузлу вже другий день поспіль. Кількість води, яка падає з нашої дамби — в нормі", — сказав Гусаров.

Нагадаємо, 20 вересня ввечері Генеральний штаб Збройних сил України повідомив, що у селищі Печеніги (укрупнений Чугуївський район) окупанти намагалися зруйнувати дамбу Печенізького водосховища, успіху не мали.

Увечері 20 вересня печенізький селищний голова Олександр Гусаров звернувся до жителів громади та попередив про можливе катастрофічне затоплення територій через те, що протягом останніх діб російські окупанти завдавали та продовжують завдавати ракетних ударів по дамбі Печенізького водосховища. У випадку оголошення тривоги мешканця необхідно перейти у безпечні місця.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.