Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Окупанти кинули мільйони рублів під час втечі з Харківщини

Фото: СБУ
Силовики дізналися, хто працював в окупаційній адміністрації та допомагав "керівникам".

Під вартою перебувають вже 11 колаборантів. 

Тільки за останні дні після деокупації Харківської області знайшли та затримали 16 місцевих колаборантів. Стабілізаційні заходи у прифронтових районах сходу України продовжуються. Про це повідомили у Службі безпеки України. 

Тринадцятеро із шістнадцяти затриманих зрадників уже отримали підозри у вчиненні злочинів, одинадцятьом обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

"Загалом у звільнених населених пунктах Харківщини співробітники СБУ провели поглиблену перевірку близько семи тисяч осіб", — розповіли у спецслужбі.

Також співробітники СБУ отримали повні списки з установчими даними представників колишньої окупаційної адміністрації та осіб, які співпрацювали з ними.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дякуємо ЗСУ. Російські міста неподалік кордону залишились без феєрверку

"Крім того, виявлено реєстри "податкової служби" загарбників. До цих "документів" окупанти вносили всі комерційні структури та їхніх керівників, які фінансували збройну агресію проти України через сплату так званих податків до бюджету РФ", — поінформували силовики.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Під час слідчих дій за місцями перебування зловмисників співробітники СБУ забрали покинуту окупантами "касу" з російськими банкнотами на понад 21 мільйон рублів і документальні матеріали з доказами злочинних дій на користь Росії.

У межах кримінальних проваджень, розпочатих за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану та колабораційну діяльність, тривають досудові розслідування.

Наразі на деокупованій території сходу Служба безпеки України продовжує заходи з виявлення і притягнення до відповідальності всіх учасників окупаційних угруповань та їхніх поплічників.

Нагадаємо, перед контрнаступом ЗСУ галуяйтер Віталій Ганчев збирався депортувати мешканців окупованої частини Харківщини. Згодом колаборант переніс "столицю" з Купʼянська до Вовчанська, але вона втрималася трохи більше доби. 12 вересня у Вовчанську замайорів український прапор. Зараз "голова військово-цивільної адміністрації Харківської області" — в Росії

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.