Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Мешканців окупованої частини Харківщини просять не ходити на "референдум"

Фото: Липецька сільська рада
Населені пункти на ТОТ майже спорожніли.

Референдум на тимчасово захоплених Росією територіях буде незаконним. 

Голова Липецької громади (Харківський район) Олексій Слабченко просить земляків ігнорувати псевдореферендум та видачу російських паспортів. Він на власні очі бачив звірства загарбників на території громади, більша частина якої залишається окупованою з першого дня російської війни. 

"До російської агресії на території Липецької громади проживало 13 500 жителів, тепер залишилося 2500. Деякі наші села зовсім спорожніли. Я бачив, як російські БМП таранили зупинки громадського транспорту, а танки збивали опори ліній електропередач, трощили газопроводи. Був свідком того, як окупанти грабували оселі місцевих. Росія хоче провести референдум з приєднання окупованих територій. Усі розуміють незаконність його проведення, а результати не матимуть жодних юридичних наслідків і не будуть визнані жодною країною цивілізованого світу. Закликаю вас не брати участь у псевдореферендумі та не отримувати російські паспорти. Будьте сильні, не робіть вчинків, за які буде соромно вам і вашим дітям. Увесь світ у захваті від стійкості та згуртованості українського народу. Тож єднаймось у нашій боротьбі з окупантами. Знайте, всі українські землі будуть звільнені, а міста і села — відбудовані. Наші діти й онуки будуть жити у незалежній, вільній, європейській Україні", — повідомив він.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів Харківщини

Нагадаємо, наприкінці серпня було відомо, що в тимчасово окупованому Вовчанську підписали петицію та визначили дату проведення "референдуму" — 20 жовтня. Пізніше зʼявилася інформація про те, що Росія планує провести псевдореферендуми на захоплених територіях України 4 листопада. Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк назвав "референдум 4 листопада" новим проєктом від авторів "Київ за три дні" та "Донбас до 9 травня".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.