Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Росія хоче провести "референдум" на Харківщині уже через 50 днів

Ілюстративне фото
Фіктивний референдум може відбутися у Вовчанську та Великому Бурлуку.

"Єдинороси" анонсують проведення першого "референдуму" на тимчасово окупованій частині Харківщини.

Петицію про проведення "загальнонаціонального референдуму" на території Вовчанська та Великого Бурлука підписали 477 мешканців (до війни сукупна кількість жителів двох міст була близько 20 000 людей). Про це повідомляють російські пропагандистські канали. Петицію начебто розглядали у будівлі Будинку культури у Вовчанську під головуванням депутата від путінської партії "Єдина Росія".

"Військова адміністрація Вовчанського району, доєднуючись до смт Великий Бурлук, постановила: підтримати петицію за проведення загальнонаціонального референдуму у Вовчанському районі, призначити дату проведення на 10:00 четверга 20 жовтня", - повідомляють пропагандисти.

Місце проведення "референдуму" мають оголосити не пізніше ніж за три тижні.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що окупанти пропонуватимуть жителям у бюлетенях два варіанти відповіді під час "референдуму" — приєднатися до Росії або отримати автономію.

Минулого тижня представники США повідомляли, що "російське керівництво дало вказівку офіційним особам почати підготовку до проведення фіктивних референдумів" на тимчасово окупованих територях України.

"Ми насправді можемо побачити оголошення Росією першого або перших референдумів до кінця цього тижня", – сказав Кірбі.

Регіонами, де можуть відбутися так звані референдуми, називали частини Херсонської та Запорізької областей на півдні, а також частково окуповані Донецька та Луганська області на сході України.

На Харківщині лишаються тимчасово окупованими більше 20% територій. Під окупацією РФ перебувають Шевченкове, Куп'янськ, Вовчанськ, Ізюм, Балаклія, Чкаловське, Великий Бурлук, Дворічна, Борова. Під час травневого контрнаступу ЗСУ вдалося відбити до 20 населених пунктів на півночі і північному сході Харківщини, зокрема Кутузівку, Старий Салтів, Перемогу, Шестакове, Руську Лозову, Питомник, Черкаські Тишки. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.