Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Мер Балаклії пішов на співпрацю з окупантами", — Синєгубов

Иван Столбовой. Фото: Facebook
За інформацією голови військово-цивільної адміністрації, Іван Столбовий поінформував про це рішення місцевих жителів.

Синєгубов каже, що на Івана Столбового чекає покарання до довічного позбавлення волі.

Голова Балаклійської територіальної громади Іван Столбовий пішов на співпрацю з окупантами. Про що публічно заявив жителям громади. Про це вночі 28 березня повідомив голова Харківської обласної військово-цивільної адміністрації Олег Синєгубов.

"Він зрадив інтереси країни, зрадив українських захисників та односельців. Іван Столбовий зараз збирається працювати з тими, хто вбиває людей і руйнує наші міста", — написав голова ХОВА у Telegram.

Синєгубов зазначив, що Верховна Рада посилила кримінальну відповідальність за державну зраду, на голову Балаклійської громади чекає 15-річне ув'язнення або довічне позбавлення волі.

"Таке покарання буде для кожного, хто сяде за стіл переговорів із російськими окупантами", — додав голова ХОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мера одного з міст неподалік Харкова затримали за держзраду

Раніше у соцмережах опублікували відео, де Іван Столбовий спілкується із місцевими жителями.

"Сьогодні Україна вже нічого не дає. Я вчора проводив зустріч із керівництвом російської армії і вони запропонували також свою допомогу. Це ваше право — брати, не брати. Ми сьогодні організовуємо роботу пунктів роздачі гуманітарної допомоги... Сім (пунктів), там буде борошно, картопля... Більше допомоги нам ніхто сьогодні не дасть. Ми на сьогодні заблоковані. Ми все робитимемо для того, щоб відновити життєдіяльність нашого міста", — сказав мер Балаклії.

Нагадаємо, 26 березня окупанти затримали заступника міського голови Балаклії Сергія Полторака та начальника відділу цивільного захисту і взаємодії з правоохоронними органами Олега Блудова. Зв'язку з мером Балаклії Іваном Столбовим не було.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.