Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Колишнього чиновника підозрюють в укладанні фіктивних договорів

Фото: Харьковская областная прокуратура
Спільників підозрюваного розшукують.

За даними прокуратури, підприємцю перерахували бюджетні гроші за послуги, які він не надавав.

Колишньому голові Красноградської райдержадміністрації висунули підозру у заволодінні бюджетними грошима, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними досудового розслідування, колишній голова Красноградської райдержадміністрації у березні 2021 року, під час ліквідації місцевих райдержадміністрацій, діючи за попередньою змовою з іншими людьми, уклав фіктивні договори з фізичними особами-підприємцями на перевезення автотранспортом.

"Незважаючи на те, що послуги фактично не надавалися, колишній голова райдержадміністрації підписав акти виконаних робіт. На їх підставі надалі з рахунку Красноградської райдержадміністрації перераховано майже 200 000 гривень бюджетних грошей підприємцю за нібито надані послуги", — розповіли у прокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент звільнив двох голів райдержадміністрацій у Харківській області
 
Там уточнили, слідчі дії тривають, встановлюють інші факти заволодіння бюджетними грошима і людей, причетних до скоєння кримінального злочину.

Колишнього голову Красноградської райдержадміністрації підозрюють за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння бюджетними грошима, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років із позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Зазначимо, з 28 лютого 2020 року до 30 березня 2021 року Красноградську райдержадміністрацію очолював Олександр Кайдаш. Він — друг по спорту ексголови Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера і очолював його виборчий штаб, коли останній балотувався народним депутатом по 179-му округу в Харківській області.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.