Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Колишній чиновник Харківської міськради судиться з Тереховим і вимагає моральну компенсацію

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today
Директор департаменту територіального контролю вимагає через суд поновлення на посаді і матеріальної компенсації більше ніж за рік.

Олексій Калина, якого звільнили в останній день 2021 року, судиться з Харківською міською радою та її очільником Ігорем Тереховим.

Колишній директор Департаменту територіального контролю міськради не погоджується зі своїм звільненням і хоче через суд скасувати розпорядження Ігоря Терехова, поновитися на посаді, а також отримати виплати за весь проміжок часу після "незаконного звільнення", яке відбулося 31 грудня 2021 року і навіть моральну шкоду. Про це йдеться в ухвалі Харківського окружного адміністративного суду.

Нагадаємо, 31 грудня 2021 року на сайті міськради з'явилося повідомлення: "Калина звільнений з займаної посадиВідповідне розпорядження підписав Харківський міський голова Ігор Терехов. 
Також звільнено Євгена Швеця — заступника Олексія Калини. Причина звільнення в обох випадках, відповідно до розпорядження, — прогул робочого дня без поважної причини".

Дізнатися позицію Олексія Калини щодо причин бажання повернутися у міськраду нам не вдалося, а от його батько розказав, чому син вирішив судитися.

"Він хоче, щоб усе було за законом. Його незаконно звільнили за те, що він був відсутній на робочому місці протягом трьох годин", — сказав KHARKIV Today Леонід Калина.

Свідками у справі Калина узяв своїх колишніх підлеглих, зокрема і звільненого заступника Євгена Швеця.

Нагадаємо, після звільнення Калини на його місце був призначений заступник міського голови Сергій Кузьмін, колишній керівник ДП "Укрдержбудекспертиза" та Державної архітектурно-будівельної інспекції України, який з'явився у Харківській міськраді одразу після того, як вибори міського голови виграв Ігор Терехов. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.