Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківський народний депутат із колишньої ОПЗЖ склав мандат

Фото: KHARKIV Today.
Ігор Абрамович (по центру) вилетів з України до початку війни і повертався ненадовго тільки в січні 2023 року.

Ігор Абрамович написав заяву про складання мандата народного депутата.

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Він закликав усіх депутатів проросійської ОПЗЖ послідувати прикладу Абрамовича. 

"Саме його вихід із лав фракції ОПЗЖ у перший день повномасштабного вторгнення заклав початок для її подальшого розвалу в українському парламенті. Тому сподіваюся, що сьогоднішнє його рішення про складення депутатських повноважень так само стане прикладом для наслідування іншими депутатами від забороненої ОПЗЖ. Хоча Ігор зі своєю проукраїнською позицією ніколи не асоціювався у мене з ідеологією ОПЗЖ. Достатньо поглянути на "синхронність" його голосування з колишніми однопартійцями. Простіше кажучи, – свій серед чужих у тилу п’ятої колони. Тому закликаю інших депутатів із забороненої фракції ОПЗЖ наслідувати цей приклад", - написав Арахамія у Телеграм.

Трохи згодом Харківський міський голова Ігор Терехов вирішив підтримати рішення свого друга прос лкадання мандата. Він назвав його "білою вороною" ОПЗЖ.

"Ігор Абрамович - бізнесмен і політик - йде з Верховної Ради. Складає мандат. Це його рішення, яке він ухвалив сам і яке я поважаю і розумію. І підтримую як саме рішення, так і мого друга Ігоря Абрамовича. Ігор завжди, коли ще існувала фракція ОПЗЖ, був у ній "білою вороною" - людиною, яку від більшості його колег відрізняла чітка проукраїнська позиція. Саме проукраїнська, без будь-яких натяків на можливість навіть у найдрібнішому поступитися національними інтересами країни", - повідомив Терехов у своєму Телеграмі.

Ігор Абрамович обрався до Верховної Ради від партії "ОПЗЖ", яка зараз заборонена за багаторічну підтримку кремлівської пропаганди. Ще у серпні минулого року у парламенті зареєстрували проєкт закону, за яким депутатського мандату мали позбавити всіх колишніх членів цієї партії, зокрема Абрамовича.

До цього депутат з Харкова потрапив у світський скандал. Розслідувачі "Української правди" помітили його на розкішному курорті Сен-Жан-Кап-Ферра. Журналісти з'ясували, що Абрамович залишив Україну за кілька днів до повномасштабного вторгнення і кілька місяців не з'являвся на роботі в парламенті. 

Нагадаємо, Абрамович вважається "сірим кардиналом" Харківської міської ради. У післявоєнних номерах газети міськради "Харьковские известия" матеріалам з його піаром віддавали багато місця. Він був присутній онлайн на зустірчі представників мерії з англійським архітектором Норманом Фостером, який працює над Стратегією розвитку повоєнного Харкова.

Командир харківського добровольчого підрозділу "Хартія" Всеволод Кожемяко критикував члена "батальйону Монако" Абрамовича, який втік з України. 

"Вважаю, що всі люди, які були дотичними до ОПЗЖ та інших проросійських партій, а зараз перефарбувалися і намагаються бути корисними владі, є причетними до російського вторгнення. Бо орки прийшли сюди на їхніх плечах, на риториці, яку поширювали ці партії. Такі люди повинні бути не просто поза політикою, але й поза бізнесом в Україні. Їм на Україну плювати, це або прямі, або потенційні зрадники.Ми всі повинні пам'ятати це. Тому мене дивує позиція деяких регіональних можновладців, які всерйоз вважають таких зрадників партнерами, - писала "УП".

За інформацією Харківського антикорупційного центру, афілійовані з Абрамовичем фірми отримують багато підрядів на відновлення Харківщини: знищені росією будинки, дороги та мости. Окрім того, людей Абрамовича призначають на ключові позиції Харківської міської ради.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.