Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківську депутатку оштрафували за прогул

Фото: www.slovoidilo.ua.
Анна Колісник не з'явилась на засідання суду.

Вищий антикорупційний суд наклав штраф на народну депутатку Анну Колісник з Харкова.

"Слуга народу", яку звинувачують у недекларуванні на 4,4 мільйони гривень, 14 лютого не з'явилась на засідання суду. Колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора антикорупційної проукуратури про накладення грошового стягнення на Колісник, яка пропустила засідання суду.

"Адвокати пояснили неявку тим, що у мами Колісник стався гіпертонічний криз і тому їхня підзахисна поїхала до неї у Лебедин. А от взяти участь в засіданні через відеоконференцію не змогла, бо у Лебедині, мовляв, вимикають світло. Втім, за повідомленнями "Укренерго", дефіциту електроенергії в системі немає", — повідомили в Центрі протидії корупції.

Суд погодився з доводами прокурора і визнав причини неявки неповажними та зобов’язав Колісник сплатити штраф у розмірі 1 342 грн.

Наступне засідання суду призначили на 16 лютого.

Нагадаємо, Анна Колісник у своїй декларації за 2020 рік не вказала дві квартири у Києві загальною вартістю понад 3,5 млн грн та автомобіль Cadillac, які перебували у неї у користуванні, а також нежитлові приміщення в Харкові. Загалом вона не задекларувала майна на загальну суму понад 4,4 млн грн.

14 жовтня 2022 року НАБУ та САП повідомили Анні Колісник про підозру у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації. 

31 березня 2021 Анна Колісник у телефонній переписці під час позачергового засідання Верховної Ради написала, що "треба звалювати з цієї країни". Потім депутат пояснила це тим, що писала про весняний відпочинок, пише рух "Чесно".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.