Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківські депутати від "ОПЗЖ" внесли заставу за підозрюваного в зраді

Фото: Андрей Лесик / Facebook
Застава склала два мільйони гривень.

Депутати фракції "Опозиційна платформа — За життя" внесли два мільйони гривень застави за підозрюваного у державній зраді політичного експерта, який виступав на проросійських каналах, пов'язаних з Віктором Медведчуком.

Про перерахування коштів повідомив на своїй станиці Facebook голова міської організації "Опозиційна платформа — За життя" в Харкові Андрій Лесик.

"Застава 2 000 000 гривень за Юрія Дудкіна від депутатів фракції "ОПЗЖ" внесений. Гроші вже на депозитному рахунку Київського апеляційного суду", — написав Лесик.

На фото, яке оприлюднив Лесик, — народний депутат з Києва від "ОПЗЖ" Віктор Чорний (праворуч).

Відзначимо, Юрій Дудкін — військово-політичний коментатор, часто виступав на телеканалах NewsOne, 112 і ZIK. 24 лютого 2021 року співробітники Служби безпеки України провели у Дудкіна обшук.

Слідство вважає, що за завданням кураторів Дудкін створив мережу, в яку входили кілька веб-ресурсів (групи в соціальних мережах, YouTube-канали) і окремі блогери, які фінансувалися з Росії. На цих ресурсах він поширював замовний контент, зокрема від російського "Першого каналу" і агентства News Front. 12 квітня київський суд дозволив Дудкіну вийти зі слідчого ізолятора під заставу. У жовтні 2016 року Дудкін потрапив до бази сайту "Миротворець".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.