Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківські архітектор і бізнесмен підписали звернення до президента щодо Корбана

Фото: соцмережі.
Збір підписів до відкритого листа триває.

Кілька відомих харків'ян підтримали листа до Володимира Зеленського щодо повернення громадянства керівнику штабу оборони Дніпра Геннадію Корбану.

Листа на даний момент підписали понад сто людей з усієї України. Серед підписантів - мери міст Києва, Дніпра, Миколаєва, Маріуполя, Білої Церкви, волонтери, ветерани АТО/ООС, підприємці, лідери громадської думки. Поставили свої підписи також архітектор, засновник Харківського архітектурного бюро «Drozdov & Partners» та Kharkiv School of Architecture Олег Дроздов та харківський бізнесмен і волонтер Юрій Сапронов.

"Просимо Вас, Володимире Олександровичу, дати доручення Комісії з питань громадянства при Президенті провести перевірку з даного питання, виправити це помилкове рішення й відновити конституційні права Геннадія Корбана як громадянина України", - сказано в листі, який опублікував мер Дніпра, друг Геннадія Корбана Борис Філатов.

Збір підписів триває онлайн, доєднатися може будь-хто. 

22 липня в очільника територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана під час в’зду в Україну прикордонники вилучили український закордонний паспорт. Йому повідомили, що його українське громадянство припинене на основі Указу президента. Після цього Корбан звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням вирішити "це непорозуміння". 26 липня Геннадій Корбан залишив транзитну зону. Він сподівається, що зможе повернутися в Україну і обіцяє допомагати місту тримати оборону.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.