Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська "Слуга Народу" позбавилася ще трьох зрадників

Фото: соцмережі.
Анатолій Головко перерєстрував свій бізнес під час окупації і платив податки Росії.

Харківський осередок партії "Слуга народу" розглянув пропозицію щодо відкликання трьох депутатів різних рад Куп'янського району, які працювали на росіян під час окупації.

Збори обласної організації "СН" відбудулися 17 грудня. Відкликання трьох депутатів було єдиним питанням питанням порядку денного. Як стало відомо KHARKIV Today, позбавили мандатів за народною ініціативою:

- Сніжану Чернову, депутата Куп'янської районної ради

- Світлану Пасічник, депутата Куп'янської міської ради

- Анатолія Головка, депутата Курилівської сільради.

Нагадаємо, на початку грудня співробітники Служби безпеки України затримали у Києві колишню голову Куп'янської районної державної адміністрації Сніжану Чернову, яка під час окупації співпрацювала з російськими окупантами. Жінка хотіла виїхати до Євросоюзу, але не встигла. Їй оголосили підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Підозрюваній обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На початку листопада Анатолій Головко отримав підозру у держзраді за те, що допомагав окупантам вивозити до Росії українське зерно. За даними ХАЦ, Головко є керівником та власником великої агрофірми "Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Мрія" з села Глушківка Куп’янського району. Підприємство, окрім Глушківки має землі в сусідньому Новосиновому, Колесниківці, Кругляківці. Також Головко є керівником та власником дочірнього підприємства "Перлина" СТОВ "Мрія" з села Добролюбівка , керівником та власником селянського фермерського господарства "Вікторія" з села Богородицьке Луганської області, керівником у районному мисливсько-рибальському спеціалізованому виробничому підприємстві Куп’янського району, керівником Куп’янської районної організації мисливців та рибалок, керівником та власником в спеціалізованому мисливського-рибальському господарстві "Мрія" з села Глушківка. Раніше балотувався від "Партії регіонів" та "Блоку Петра Порошенка".

Світлана Пасічник раніше очолювала відділ освіти Куп'янської міської ради. 

Раніше "Слуга Нарооду" вигнала Олександра Радченка, якого затримала СБУ після деокупації Куп'янська. У своєму місті депутат райради працював  на росіян під час тимчасової окупації. Зокрема, його підприємство "Куп'янський молочноконсерний комбінат" було переоформлене і постачало продукцію на окуповану Луганщину. Депутату повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

15 червня Харківська обласна фракція партії "Слуга Народу" забрала мандат у Вадима Кудікова, депутата Липецької сльради (Харківський район). Народний депутат і голова харківського осередку партії "Слуга Народу" Павло Сушко підтвердив одностайне рішення партійців. Він сподівається, що Кудіков постане перед українським судом.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.