Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Депутата-зрадника виключили з харківської "Слуги Народу"

Фото: соцмережі.
Олександр Радченко восени 2019 року балотувався до Куп'янської районної та Харківської обласної ради від партії "Слуга Народу".

За вісім місяців у Харківській області мандати забрали уже в депутатів "СН", які виявилися зрадниками. 

Харківська обласна фракція партії "Слуга Народу" забрала мандат у депутата Куп'янської райради Олександра Радченка. Відповідне рішення було прийняте 5 листопада, одразу після того, як СБУ затримала підозрюваного у колабораціонізмі. 

"Кадрова політика в ПП "Слуга Народу" жорстка: колаборантам не місце в органах місцевого самоврядування. Всі подібні випадки ми чітко відслідковуємо і ухвалюємо рішення невідкладно після перевірки інформації. 5 листопада відбулося засідання Харківської обласної організації "Слуга Народу", на якому спільним і одноголосним рішенням ми надали пропозицію про відкликання депутата Куп'янської райради Олександра Радченка. Це четвертий такий випадок в області. Трьох попередніх депутатів вже позбавлено мандату. Разом з тим, варто зазначити, що 31 представник Слуг Народу на Харківщині зараз або захищає Україну, або лікує поранених. Кожен на своєму місці допомагає на деокупованих територіях", повідомив KHARKIV Today голова Харківської обласної організації "Cлуга Народу", заступник голови фракції в парламенті Павло Сушко.

Нагадаємо, Олександра Радченка затримала СБУ після деокупації Куп'янська. У своєму місті депутат райради працював  на росіян під час тимчасової окупації. Зокрема, його підприємство "Куп'янський молочноконсерний комбінат"  було переоформлене і постачало продукцію на окуповану Луганщину.

Під час обшуків на комбінаті знайшли російські документи і понад пів мільйона рублів.

"Встановлено, що перебуваючи на посаді генерального директора місцевого молочно-консервного комбінату, він "перелаштував" його роботу на користь країни-агресора після захоплення частини регіону. Для цього посадовець здійснив "перереєстрацію" акціонерного товариства у так званій "налоговой службе" окупаційної адміністрації. Потім відкрив рахунки в одному з російських банків та перевів усі розрахункові операції компанії в рублі", — повідомили в УСБУ Харківської області.

Депутату повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Крім того, перевіряється його причетність до збору і передачі ворогу розвідувальної інформації про місця дислокації та переміщення Сил оборони.

Як повідомляв KHARKIV Today, Олександр Радченко у 2019 році був першим номером у списку кандидатів в депутати Куп'янської райради та кандидатом до облради №8 в списку партії "Слуга народу". Він безпартійний. У 2010 році обирався до Харківської обласнох ради від партії "Батьківщина", не пройшов. У 2005 році, за президента Ющенко, був призначений головою Куп'янської РДА. Очолює Куп'янський молочноконсервний комбінат з 1994 року.

Куп’янський молочноконсервний комбінат – одне з найстаріших підприємств з виготовлення згущеного молока в Україні. Завод ввели в експлуатацію у 1957 році, за проектом там могло виготовлятися до 20 мільйонів банок згущеного молока на рік. Нагадаємо, продукція заводу виходила під брендом "Заречье".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.