Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Грошей немає": Наталія Іванівна, яка тричі намагалася стати мером Харкова, розповіла про плани

Фото: Богдан Затула / KHARKIV Today
Наталія Пилипенко каже, що застава цього року дуже велика, але у своїх силах впевнена.

Завсідниця мерських перегонів, харків'янка Наталія Іванівна Пилипенко, сумує через те, що розмір застави для кандидатів зріс. Каже, поки таких грошей у неї немає.

Пилипенко балотувалася тричі —  у 2002, 2010-му і 2020-му. Але 2021-й, мабуть, пропустить. Заставна сума для кандидатів стала непідйомною для неї. Близько 280 000 гривень Пилипенко навряд чи зможе зібрати до 30 вересня. Ці гроші, нагадаємо, повертають тільки переможцю виборів, іншим кандидатам — ні.

"Поки не планую, бо дуже великі гроші потрібні. Минулі вибори показали, що немає сенсу просто на одну заставу розраховувати, це взагалі безумство, тому що потрібна серйозна робота. У мене дуже багато голосів у Харкові, люди мене впізнають на вулиці, люди до мене підходять, звертаються: "Наталія Іванівна, ми за вас точно будемо голосувати". Це я чую постійно. Там потрібні такі серйозні гроші, що мама дорога!", — розповіла KHARKIV Today Наталія Іванівна.

Екскандидатка говорить, що минулого разу у неї був непоганий результат, нібито навіть більше голосів, ніж у ексголови ХОДА Олексія Кучера, який йшов від президентської "Слуги Народу". Але "закріпити успіх" вона не хоче. Каже, і зараз знає секрет успіхів виборів, тому що "професіонал".

Відзначимо, Наталії Іванівні Пилипенко — 60 років. Голова ради "Українського об'єднання "Гардемарини". Йшла у президенти ву 2019 році, але замість застави у 2,5 мільйона гривень внесла 25 гривень. Потім хотіла стати нардепом-мажоритарником по 205 округу (Чернігівська область). За даними "Чесно", неодноразово брала участь у виборах: у 2002 році висувалася у мери Харкова як самовисуванка, у 2006 і 2019 — до Верховної Ради, у 2010 році — до Харківської міськради,у 2020-му знову брала участь у виборах мера Харкова.

 

Автор: Богдан Затула.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.