Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Голова Харківської облради очолив Асоціацію органів місцевого самоврядування регіону

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today 
Артур Товмасян хоче залучити до Харківської області додаткові інвестиції.

Голову Харківської облради Артура Товмасяна обрали президентом Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області строком на п'ять років.

14 травня таке рішення прийняли на загальних зборах Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області. Про це повідомили у Харківській облраді.

Перший віцепрезидент — виконавчий директор Асоціації Микола Тітов розповів, що за статутом президент Асоціації обирається строком на п'ять років. Час останньої каденції завершився, тому потрібно обирати новий склад керівних структур. Присутні на зборах обрали голову Харківської облради Артура Товмасяна президентом Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області.

"Перед нами стоять невідкладні завдання і виклики, які вимагають виходити на новий етап роботи Асоціації. Серед основних завдань: продовження децентралізації, допомога громадам у протистоянні пандемії COVID-19. Асоціація має стати комунікативним простором для обміну думками, кращими практиками та досвідом, здійснювати накопичення і аналіз інформації, навчально-методичним центром, проводити консультативно-експертну роботу. Аналітично-моніторинговим центром в області нормативно-правового забезпечення діяльності самоврядування, інструментом взаємодії з органами місцевого самоврядування з інших регіонів (насамперед, під егідою Української асоціації районних та обласних рад)", — розповів Артур Товмасян.

Голова Харківської облради уточнив, проєктно-орієнтований підхід до розвитку громад все більш актуальний. Тому знадобилося створити структуру, яка б на регіональному рівні підтримувала і сприяла розвитку громад області.

"Буду ініціювати створення регіонального проєктного центру. Метою якого бачу сприяння у залученні до області і всіх громад додаткових інвестицій і коштів програм міжнародної допомоги, а також впровадження успішних практик", — пояснив Артур Товмасян.

Раніше Асоціацію органів місцевого самоврядування Харківської області очолював депутат Харківської облради Сергій Чернов. Останній -— президент Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування та ексголова Харківської облради.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.