Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Філію Золочівського ліцею вдалося відстояти", — Павло Сушко про скасування рішення щодо ліквідації навчального закладу

Начальник Золочівської селищної військової адміністрації Віктор Коваленко скасував розпорядження "Про припинення шляхом ліквідації Ряснянської філії КЗ "Золочівський ліцей №3" Золочівської селищної ради". Про таке рішення повідомив народний депутат, голова Харківської обласної організації "Слуга Народу" Павло Сушко на своїй сторінці у соціальній мережі.

За словами народного депутата, голови Харківської обласної організації "Слуги Народу", цей крок важливий з огляду на захист прав дітей, а продовження роботи закладу обстоювала ціла група посадовців. 

"Ряснянській філії Золочівського ліцею – бути. Справедливість, за яку ми боролися, – відновлено: начальник Золочівської селищної ВА скасував своє розпорядження про припинення шляхом ліквідації Ряснянської філії КЗ "Золочівський ліцей № 3". І, найголовніше, відновлено право дітей на освіту та збережено педагогічний колектив філії. Це особливо важливо для майбутнього відновлення країни, для навчання наших дітей", – зазначив Павло Сушко.

1

Також він висловив подяку всім, хто був долучений до цього процесу, за важливу роботу. Зокрема, Харківській обласній прокуратурі, Освітньому омбудсмену Сергію Горбачову, який на прохання народного депутата особисто їздив у Золочівську громаду на зустріч з батьками, щоб розібратися в ситуації. Також віцепрем'єр-міністерці Ірині Верещук та генеральному директору директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН України Олегові Єреську за сприяння у вирішенні цього питання. 

"Цей результат – яскравий приклад правильної комунікації, коли враховано інтереси всіх учасників процесу. 27 травня я приїхав в громаду розібратися з цим несправедливим рішенням про ліквідацію закладу. Провів зустріч з батьками, керівницею та педагогічним колективом філії ліцею. Зустрілись з представниками селищної ради. Протягом місяця порушував на всіх рівнях влади цю ганебну ситуацію, яка склалася в Золочівській громаді щодо закриття філії. Спільно нам вдалося довести несправедливість рішення голови Золочівської селищної ВА про ліквідацію і відновити права дітей та вчителів", – зазначив Павло Сушко.

1

Голова Харківської обласної організації партії "Слуга Народу" Павло Сушко  на всеукраїнському та міжнародному рівні відстоює права дітей. Зокрема, він ініціював, створив і очолив Тимчасову слідчу комісію з розслідування випадків порушення прав дітей. ТСК функціонувала з 2021 по 2022 роки.

На чолі комісії Павло Сушко, разом із колегами-депутатами відвідав десятки закладів для дітей у різних областях України, щоб розібратися з проблемами у цій сфері. 

1

"Головна з них, що під час реформи деінституціалізації почали ліквідовувати спеціальні та санаторні школи, у яких діти перебувають з метою отримання освіти. Ці діти мають батьків, вони не сироти чи позбавлені батьківського піклування. Вони опинилися в таких закладах: або тому, що інклюзія недостатньо розвинута, і це факт, або інклюзія просто не підходить дитині зі складними порушеннями здоров’я. Наприклад, жодній тотально незрячій дитині не підійде інклюзивне навчання, для цього є спеціальна освіта, і вона по всьому світу працює. Батьки направляють своїх дітей у спеціальні школи не тому, що вони їх не люблять, а тому, що хочуть дати майбутнє своїм дітям, дати освіту. Наприклад, спеціальна школа для дітей з порушеннями зору розташована в Харкові, і батьки проживають у цьому місті, то вони щодня будуть забирати дитину додому після навчального дня. Але, якщо дитина з Куп’янська, щодня батьки не зможуть їздити до неї. У цьому випадку дитина знаходится в пансіоні, а додому їде на вихідні. Тобто почали ліквідовувати школи з досвідом навчання дітей зі складними нозологіями, з відповідними матеріально-технічними базами та спеціалістами у цій сфері!", - пояснив Павло Сушко. 

Також народний депутат є членом делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи. У рамках роботи в ПАРЄ відстоює права українських дітей на міжнародному рівні. Входить до профільних Комітетів Асамблеї та робочих груп.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.