Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Більшість депутатів Харківської облради вимагають звільнення Артура Товмасяна

Заяву підписали депутати з чотирьох фракцій обласної ради.

У Харківській облраді триває збір підписів за проведення позачергової сесії і звільнення підозрюваного у корупції Артура Товмасяна.

Про це повідомив депутат Харківської обласної ради Роман Семенуха (фракція "Слуга Народу").

"62 депутати Харківської облради з фракцій "Слуга Народу","ЄС","Блок Кернеса — Успішний Харків" і "ОПЗЖ" підписали заяву з вимогою скликати позачергову сесію Харківської облради і винести на розгляд наступні питання: про звільнення голови Харківської облради Артура Товмасяна , про обрання голови Харківської облради", — написав Семенуха на своїй сторінці у Фейсбук.

У документі на ім'я Артура Товмасяна йдеться: "Відповідно до вимог ч. 7 статті 46 Закону України "Про місцеве самоврядування", ч. 3 статті 13 регламенту Харківської облради пропонуємо вам скликати позачергову сесію".

1
Вимога фракції "СН" про скликання сесії. Фото: Роман Семенуха

Свої підписи під документом про скликання сесії і розгляд двох питань поставили дев'ять депутатів зі "Слуги Народу", 10 представників "Європейської солідарності", один позафракційний депутат.

2
Вимога депутатів "ЄС". Фото: Роман Семенуха

Оскільки багато депутатів знаходяться у відпустках, збір підписів триває. Відзначимо, у Харківській облраді 120 депутатів.

Нагадаємо, 4 серпня слідчі НАБУ провели обшуки у кабінеті і вдома у голови Харківської облради. Його підозрюють у отриманні хабара у сумі більш ніж 1 мільйон гривень. У той же день Товмасяну пред'явили підозру, а 5 серпня призначили заставу  у розмірі 2 996 400 гривень. Під час засідання суду голова облради заперечував свою провину. Напередодні він написав заяву про вихід з фракції "Слуги Народу", колеги задовольнили його прохання.

За версією слідства, на початку 2021 року Товмасян зі своїм заступником вимагав та отримав гроші від керівника обласного підприємства за його незвільнення з посади. У тій же справі раніше вручили підозри і обрали запобіжний захід ззаступнику голови Харківської облради і його спільникові — адвокату.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.