Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Жорстоко побите харків'янином цуценя спанієля йде на контакт із лікарями, господаря судитимуть

Фото: КП "Центр обращения с животными"
5-місячне цуценя, яке постраждало від господаря, дає лапу ветлікарям і їсть самостійно.

Цуценя опинилося на лікуванні у ветклініці після побиття господарем. Чоловік вдарив тварину табуретом.

Другий день п'ятимісячне цуценя знаходиться на лікуванні у ветклініці після побиття господарем. Незважаючи на те, що у спанієля закрита черепно-мозкова травма, крововилив в очі, вибита щелепа і зуби, прогнози ветлікарів покращилися. Про це розповіла прес-секретар КП "Центр поводження з тваринами" Ольга Голубєва.

"Спанієль їсть, але повільно. Прогнози вже кращі, ніж були першого дня. Поки спостерігаємо і дивимося. Він контактує з нашими співробітниками, ми в шоці від того, що він не втратив віру в людину. Спочатку, коли його тільки привезли, він якось дуже насторожено до всіх ставився, а зараз вже людей, які до нього заходять, визнає, лапку дає. Собака нешкідлива, неагресивна абсолютно ", —  пояснила KHARKIV Today Голубєва.

Господарка спанієля — дружина чоловіка, у якого забрали тварину, за два дні так і не вийшла на зв'язок з ветеринарами.

"Вона навіть не подзвонила, нам зателефонував весь Харків, окрім неї. Значить, її не цікавить доля тварин", — розповіла Голубєва.

Фото: КП "Центр обращения с животными"

Крім спанієля, у чоловіка вилучили двох кішок і морську свинку. За даними поліції, він написав відмову від цуценяти з проханням забрати його і інших тварин через скрутне фінансове становище.

"Кішки поки знаходяться в клітці, людей не підпускають, кидаються, дряпаються, вони в шоковому стані теж. З морською свинкою все в порядку, і знайшлася вже жінка, яка хоче її забрати", — пояснила прес-секретар КП.

Голубєва уточнила, що бажаючих забрати спанієля багато, однак шукати нових господарів будуть після рішення суду.

"Звичайно, господарям колишнім віддавати не хотілося б. Підлікується, одужає і будемо шукати сім'ю, бажаючих багато. Імені його не знаємо, вибираємо, люди можуть пропонувати свої варіанти", — розповіла прес-секретар.

У поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами). Санкція статті передбачає до 3 років обмеження волі.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.