Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Зеленський вимагає закрити метро вже з 18 березня

 Ілюстративне фото: Константин Чегринский / KHARKIV Today
Володимир Зеленський звернувся до Міністерства інфраструктури.

Кабмін у закритому режимі розглядає протидію коронавірусу.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до Міністерства інфраструктури з вимогою заборонити роботу метрополітенів з середи, 18 березня. Відповідне відеозвернення з'явилося на офіційному сайті Офісу президента.

"З 12:00 18 березня заборонити залізничні, авіаційні та автобусні міжміські, міжобласні пасажирські перевезення. Міські перевезення можуть здійснюватися в режимі до 10 осіб в маршрутних таксі та таксі і до 20 чоловік в тролейбусах, автобусах, вагонах трамвая", — заявив Зеленський.

Екстрене засідання Кабміну було скликано 16 березня в зв'язку з поширенням коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не рубонули з плеча": що закриють на карантин у Харкові через коронавірус

Як писав KHARKIV Today, 11 березня на засіданні Кабінету міністрів України прийняли рішення про введення карантину по всій країні. Наступного дня на карантин пішли всі вузи Харкова, а з 13 березня оголосили карантин в школах і детсадках. Пізніше роботодавцям порекомендували відправити співробітників на віддалену роботу.

15 березня міністр охорони здоров'я Ілля Ємець  звернувся до українців з проханням прийняти обмеження для запобігання поширення коронавірусу, зокрема — закрити кафе, ресторани і торгово-розважальні центри.

За офіційними даними МОЗ, в Україні зафіксували п'ять підтверджених випадків зараження коронавірусом. Нагадаємо, у п'ятницю, 13 березня, від ускладнень, викликаних вірусом, померла 71-річна жителька Радомишля (Житомирська область).

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.