Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Зеленський розповів, коли в Україні запровадять жорсткий карантин

Президент підкреслив: локдаун зупинить економіку. Однак це може бути вимушеним рішенням.

Зараз щодоби приріст хворих COVID-19 становить 5-6 тисяч, до локдауна залишилося 3,5 - 4,5 тисячі.

В Україні запровадять жорсткий карантин при добовому показнику більше 9,5 тисячі випадків коронавірусу. Про це повідомили в Офісі президента з посиланням на Президента України Володимира Зеленського.

"Критичною для медичної системи України ситуація стане, коли буде від 9,5 тисячі щоденних заражень коронавірусом. Якщо матимемо більше 9,5 тисячі інфікованих щодоби, ми будемо змушені впроваджувати жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни і буде дуже складно всім", — пояснив Зеленський.

Як повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України, в останні тижні фіксується 5 - 6 тисяч нових випадків коронавірусу щодня, є тенденція до зростання захворюваності. За словами Зеленського, уповільнити інфікування можна, уникаючи масового скупчення.

"Ми можемо знизити кількість заражених і померлих, якщо зменшимо перебування громадян, особливо похилого віку, в місцях масового скупчення людей. Мова йде не тільки про церкви, а й про будь-які приміщеннях і заходи", — пояснив він.

Представників церков і релігійних організацій закликали влаштовувати релігійні заходи так, щоб максимально зменшити скупчення і збільшити соціальну дистанцію. Зокрема, рекомендується перевести богослужіння в онлайн-режим.

Як писав KHARKIV Today, станом на 20 жовтня коронавірус підтверджений у 29 559 жителів Харківської області, за добу - у 446. Померли 452 людини (за добу — сім). 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.