Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Завод "Біолік", на якому хочуть виробляти російську вакцину, раніше належав громадянину РФ

Раніше російський мільярдер Віктор Харитонін був власником заводу "Біолік".

Кінцевий бенефіціар АТ "Біолік" — німець Віктор Мартін. Його називають бізнес-партнером російського мільярдера, який володів заводом раніше.

Кінцевим бенефіціаром харківського АТ "Біолік", на якому, як заявили російські ЗМІ, можуть виготовляти російську вакцину від коронавірусу "Супутник V", є німець Віктор Мартін. За інформацією "Харківського антикорупційного центру", Виктор Мартін — бізнес-партнер російського мільярдера Віктора Хариітоніна.

Кілька років тому саме Харитонін був власником заводу "Біолік" в Харкові.

Як писав KHARKIV Today, напередодні, 8 грудня, Російський фонд прямих інвестицій (РФПІ) повідомив про те, що в Харкові будуть виробляти російську вакцину від коронавірусу "Супутник V". У РФПІ цю інформацію KHARKIV Today підтвердили, але показати підписані документи і повідомити, про які саме обсяги йдеться, відмовилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцина від коронавірусу: як і коли робити щеплення?

Водночас джерела в спецслужбах повідомили, що вищезгадана інформація є провокацією і елементом гібридної війни.

v
Віктор Харитонін. Фото: відкриті джерела

Пізніше на самому підприємстві заявили про те, що підприємство освоїло технологію виробництва готової форми вакцини проти коронавірусу "Супутник V" і має можливість її серійного випуску для забезпечення потреб населення на території України та інших країн. Водночас випускати продукцію вони мають намір лише при наявності у неї державної реєстрації в Україні.

За інформацією "ХАЦ", АТ "Біолік" заснували в 1898 році в Харкові — спочатку там виготовляли препарати для діагностики, профілактики і лікування різних інфекційних захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'яни з підозрою на коронавірус можуть замовити тестування через гарячу лінію МОЗ

На сьогоднішній день підприємство виготовляє близько 40 найменувань лікарських препаратів.

До 2018 року близько 50% компанії "Фарм-Біолік" належало російській "Фармстандарт", відповідно чверть акцій знаходилась у власності Vilkom Services Limited і Stapavelo Enterprises Limited. Саме Харитоніна називають власником концерну "Фармстандарт".

У 2018 році російську частину "Фарм-Біолік" викупила кіпрська Vilkom Services Limited, кінцевим бенефіціаром якої є німець Віктор Мартін.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.