Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Харківська фармакологічна компанія повідомила, що технічно здатна здійснити виробництво вакцини від коронавірусу

При цьому на "Біолік" підкреслили, що для того, щоб почати виробництво, вакцина повинна мати державну реєстрацію в Україні.

У компанії запевняють, що працюють "виключно відповідно з чинним законодавством України".

Харківська фармацевтична компанія, яка нібито повинна виробляти російську вакцину від коронавірусу "Супутник V", відреагувала на цю інформацію. Відповідне повідомлення опублікували на сайті фармкомпанії.

"На окремих телеканалах і ЗМІ з'явилася інформація, що АТ "Біолік"освоїло технологію виробництва готової форми вакцини проти коронавірусу "Супутник V" і має можливість її серійного випуску для забезпечення потреб населення на території України та інших країн, — йдеться в інформаційному повідомленні на сайті компанії. — Повідомляємо, що АТ "Біолік", як національний виробник вакцин, технічно здатний здійснити виробництво вакцини від коронавірусу, але тільки при наявності її державної реєстрації в Україні".

Також в фармкомпанії пояснили, що АТ "Біолік" "проводить виробничу діяльність виключно відповідно з чинним законодавством України та виробництво будь-якого лікарського засобу можливе лише за умови його державної реєстрації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцина від коронавірусу: як і коли робити щеплення?

"На даний момент АТ "Біолік" не підписувало жодних контрактів, не отримувало ніяких трансферних технологій щодо виробництва вакцини "Супутник V", або будь-яких інших вакцин проти коронавірусу і ніколи не виробляли таких вакцин на технологічній базі компанії", — повідомили в компанії.

Раніше KHARKIV Today писав, що Росія планує виробляти свою вакцину від COVID-19 в Харкові. Пізніше інформацію про те, що на виробничих потужностях харківського АТ "Біолік" будуть виробляти російську вакцину від коронавірусу "Супутник V", в спецслужбах назвали провокацією

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.