Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Закрити "Коксохім". Харківська міськрада пише Зеленському

Депутати попросили президента України взяти ситуацію з підприємством в Харкові під особистий контроль.

Депутати Харківської міськради звернулися до президента, прем'єр-міністра, голови Комітету ВР з питань екополітики, голови Держеконіспекції, прокурора Харківської області.

Звернення стосується роботи підприємства "Коксохім". У документі сказано, що незважаючи на рішення суду про призупинення роботи підприємства на час перевірок, "Коксохім" не зупиняє виробництво коксу.

"Я хочу сказати, що ми сьогодні з вами приймаємо дуже важливе звернення про численні порушення діяльності Харківського коксового заводу "Новомет". Я багато останнім часом буваю в районах міста і хочу сказати, що від усіх жителів висловлюю обурення і вимогу до всіх органів, включаючи і прем'єр-міністра, і главу держави, і ОДА, і Комітет Верховної Ради з екології, і екологічну службу. Те, що сьогодні діється з викидами, які виробляє коксовий завод, він працює вночі, в основному, люди задихаються, смог стоїть неймовірний, нас наближають до екологічної катастрофи, люди хворіють. Ми з вами більше не можемо цього терпіти. Були неодноразові зустрічі з керівництвом заводу, їх обіцянки, що замовлять найкращі фільтри і будуть працювати. Я за те, щоб працювали заводи наші, але якщо вони труять людей, як ми можемо до цього ставитися? Я пропоную, щоб ми всі разом прийняли це звернення. Я перший разом з вами готовий йти до суду, до цих керівників недбайливих для того, щоб ми разом з вами зупинили екологічну катастрофу. Я прошу вас підтримати цей проєкт рішення", — сказав в. о. міського голови Ігор Терехов.

"За" проєкт рішення проголосували 82 депутати.

"Просимо вас, шановний Володимире Олександровичу, взяти ситуацію із забрудненням атмосферного повітря під час проведення діяльності "Новомета" під особистий контроль, дати доручення необхідним установам в межах своїх повноважень", — йдеться в офіційному зверненні.

У залі Харківської міськради виступив також автор петиції про закриття "Коксохіму" Олександр Константинов. Він сподівається, що тепер цю "ракову пухлину" на тілі Харкова, можливо, закриють.

Як писав KHARKIV Today, на початку грудня минулого року суд вирішив тимчасово заборонити "Коксовому заводу "Новомет" виробляти кокс і кам'яновугільну смолу. Заборона буде діяти до отримання відповідного дозволу на викиди. Однак "Коксохім" подав апеляцію.

Раніше Володимир Зеленський відповів на петицію за закриття коксового заводу в Харкові, вона набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.