Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Загибель співробітника "Тепломереж": насосну станцію залило окропом 76 градусів

У міськраді розповіли, що сталося рано вранці 2 липня на насосній станції на Шатилівці, де загинув черговий "Тепломереж".

Причину смерті зараз з'ясовують. У міськраді не виключають серцевий напад.

Загиблий співробітник Харківських теплових мереж працював черговим на насосній станції, а у ХТМ працював "не перший десяток років". Про це розповів заступник Харківського міського голови з питань житлово-комунального господарства Андрій Руденко.

" В 3:50 почався витік. О 4:30 диспетчер набрав станцію, де знаходився черговий. О 5 годині на місці були МНС і ХТМ. Остання розмова з ним була о 4.:0. Через 25 хвилин бригади МНС і ХТМ приїхали на місце, щоб дати можливість вийти людині і йому допомогти. Але його в цей момент не знайшли. Після чого почали відкачувати воду, щоб був вільний доступ безпосередньо до насосної станції", — повідомив Руденко.

Насосна станція була "підтоплена окропом". За словами Руденка, порив був під землею. Вода зайшла в станцію через латки і камери.

Заступник міського голови також розповів, що причину смерті співробітника ХТМ ще не встановили.

"Від чого людина загинула — зараз з'ясовує слідство. Або це був серцевий напад, або щось ще, — сказав Руденко. — Я думаю, що компетентні органи з'ясують обов'язково ситуацію, при якій настала смерть. Єдине, що я бачив, приїхавши на місце події, що людина з того місця, де він перебував як черговий, просувався в сторону тих, скажімо так, засувок, які потрібно було закрити на підводному човні. Після того, як надійшла йому інформація про закриття тих засувок".

Вирішення всіх питань, пов'язаних з похороном, взяла на себе міськрада.

Через аварію на насосній станції без гарячої води залишилося 77 будинків в Шевченківському і частково Київському районах. Витік вже виявили. У міськраді пообіцяли до вівторка все відремонтувати і знайти причину поломки.

Нагадаємо, правоохоронні органи відкрили кримінальну справу за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою (ч. 2 ст. 272 КК України). На даний момент проводяться слідчі дії.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.