Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

За три роки на ремонт лікарень у Кернеса витратили наполовину менше, ніж на реконструкцію саду Шевченка

На ремонт медустанов у Харкові з 2017 по 2020 роки уклали 687 договорів на 304 мільйони 700 тисяч гривень. Ця сума — половина вартості реконструкції саду Шевченка.

На ремонт медустанов у Харкові з 2017 по 2020 роки уклали 687 договорів на 304 мільйони 700 тисяч гривень. Ця сума  — половина вартості реконструкції саду Шевченка.

При цьому, 678 договорів із 687 на суму 259 мільйонів гривень уклали за процедурою звіту про укладений договір. Про це повідомили у Харківському антикорупційному центрі. 

За даними ХАЦу, підряди отримували одні і ті ж фірми. Із 259 мільйонів гривень підрядникам заплатили всього 86 мільйонів 200 тисяч гривень — менше вартості двох фонтанів з мавпами.

Антикорупціонери порахували: 31 мільйон 900 тисяч гривень витратили на міську дитячу лікарню №5 (по вулиці Танкопія, 43), оплатили 24 мільйони 200 тисяч гривень. Майже всі роботи виконує фірма "ХБК-Буденерго". У 9 мільйонів гривень повинен був обійтися капітальний ремонт першого корпусу, покрівлі та внутрішніх інженерних мереж другого корпусу. Ще 8 мільйонів 510 тисяч гривень витратили на капітальний ремонт приміщень лікарні, 6 мільйонів 650 тисяч гривень — на капітальний ремонт приміщень другого корпусу і частини підвальних приміщень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бенкет під час чуми. Чому Кернес витрачає мільйони на розваги?

На думку поліцейських, "ХБК-Буденерго" отримала підряди шляхом змови, про що свідчить відкрите кримінальне провадження. Також фірма регулярно надавала до тендерного комітету неправдиву інформацію про наявність працівників. У поліції підозрювали, що вартість робіт була завищена, оскільки частину коштів підрядник "відмив" через фіктивні фірми.

У ХАЦ повідомили, що на ремонт лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги планують витратити 17 мільйонів 120 тисяч гривень, з них сплатили 9 мільйонів 600 тисяч гривень. Тут ремонти виконують фірми "Добробуд'", "Авега", "Будівельна компанія Устар" і "БВП Промсоцбуд". У корпусі №1 за 4 мільйони гривень повинні були зробити капітальний ремонт окремих приміщень стаціонару, підвального приміщення та інженерних комунікацій. Сума капітального ремонту відділення політравми (блок Б) в корпусі №1 — 3 мільйони 200 тисяч гривень. На капітальний ремонт частини приміщень неврологічного відділення та системи внутрішньої зливової каналізації корпусу №1 відвели 2 мільйони 400 тисяч гривень.

У листопаді 2019 року, слідчі Шевченківського відділу поліції почали розслідувати невиконання в повному обсязі фірмою "Будівельна компанія Устар" в цій лікарні капітальних ремонтів фасаду (корпус №2) та фасаду патологоанатомічного відділення на загальну суму 2 мільйони 500 тисяч гривень. Інформація про це міститься в постанові Дзержинського райсуду від 13 лютого. Фігурантом цього виробництва є і "Добробуд'".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В Італії одні трупики", а в Харкові 2020-й оголосили роком медицини

Антікорупціонери порахували, що дитяча поліклініка №23 отримала 13 мільйонів 360 тисяч гривень на ремонт своїх приміщень. З них сплатили 1 мільйон 570 тисяч гривень. У цій лікарні частіше за інших, ремонти виконує фірма "Міханбуд". Вона повинна була зробити капітальний ремонт холу першого поверху будівлі лікарні. Договори укладені і на ремонт вхідної групи, бічного і центрального фасаду блоку В.

За даними ХАЦ, міська поліклініка №6 уклала договори на ремонт загальною сумою 13 мільйонів 140 тисяч гривень. Однак поки ні копійки не сплатили. За 7 мільйонів 200 тисяч гривень капітальний ремонт частини покрівлі, фасаду, приміщень першого і другого поверху будівлі повинна виконати фірма "Авега". Ще 1 мільйон 60 тисяч гривень витратять на капітальний ремонт внутрішніх систем теплопостачання поліклініки.

Антикорупціонери підкреслили, найбільше договорів уклала міська лікарня №13 на суму 12 мільйонів 550 тисяч гривень, з них сплатили 3 мільйони 220 тисяч гривень. Найчастіше від цієї лікарні підряди отримують фірми "БВП Промсоцбуд", "Добробуд'" і приватна "Ретос". Власник останньої фірми — Олександр Пулях, помічник депутата Харківської міськради Алли Бобейко, яка працює головним лікарем в цій лікарні.
Головним лікарем міської клінічної лікарні № 13, починаючи з 1995 року, є Алла Бобейко. Зараз міська лікарня №13 та "Ретос" уклали договорів на загальну суму  2 мільйони 650 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківська лікарня витратить на ремонт і полірування нового позашляховика 34 000 гривень

За даними ХАЦ, в студентській лікарні №20 уклали договорів на 12 мільйонів 360 тисяч гривень, але поки нічого не заплатили. За ці гроші повинні зробити заміну віконних блоків, ремонт вхідної групи і центрального фасаду, ремонт покрівлі, ремонт системи опалення та інше. Дитяча лікарня №19 отримала на ремонт 12 мільйонів 50 тисяч гривень, а міська лікарня №28  — 11 мільйонів 540 тисяч гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.