Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

За незаконний експорт товарів протиепідемічного призначення — штраф або в'язниця

Фото: facebook.com/VladislavAbdula
За незаконне перевезення товарів протиепідемічного призначення Кабмін пропонує карати штрафом або в'язницею

Кабмін на сьогоднішньому засіданні пропонує ввести кримінальну відповідальність.

Як сказано на сайті Кабінету міністрів України, Кримінальний кодекс доповнено статтею 2012 по переміщенню через митний кордон України поза митним контролем або із приховуванням від митного контролю товарів протиепідемічного призначення, експорт яких підлягає ліцензуванню. Перелік товарів протиепідемічного призначення, експорт яких підлягає ліцензуванню, визначається Кабінетом міністрів України.

По відношенню до порушників передбачено штраф від 8-ми до 20-ти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів або позбавлення волі на строк до трьох років за незаконний експорт таких товарів в значних розмірах (якщо їх вартість в 200 і більше разів перевищувала неоподатковуваний мінімум).

Каратися штрафом від 20-ти до 25-ти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів або позбавленням волі від 3-х до 6-ти років будуть особи, які здіснили порушення повторно, в групі осіб за попередньою змовою, посадові особи із використанням службового становища, раніше судимі за злочин, передбачений статтею 2012. Таке ж покарання отримають особи за переміщення товарів у великому розмірі, вартість яких у 800 і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Тепер ініціативу Кабміну повинна підтримати Верховна Рада.

Нагадаємо, на засіданні 25 березня, Кабінет міністрів України ввів режим надзвичайної ситуації на всій території України і подовжив карантин до 24 квітня.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.