Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

З реанімації перевели 23-річного пацієнта "інфекціонки"

Фото: Владимир Корсунов/Facebook
Це перший випадок в Харкові, коли пацієнта зняли з інвазивної вентиляції і перевели до інфекційної палати.

Фото: Володимир Корсунов/Facebook

Стан молодої людини лікарі все ще оцінюють як важкий.

23-річного пацієнта з коронавірусом Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні перевели до інфекційного відділення. У реанімації він провів тиждень. Про це повідомив KHARKIV Today анестезіолог "інфекціонки".

"Він ще в тяжкому стані, хворіє, перебуває на шляху до одужання і не потребує підтримки його життєвих функцій. Поступив днів 10 або 12 тому. Два дні тому зняли з апарату, вчора перевели у відділення. Він не потребує навіть кисню", — сказав Корсунов.

23-річний хлопець став першим пацієнтом, якого перевели до  відділення після перебування на апараті штучної вентиляції легенів. Він потрапив до реанімації без патології.

"Хлопець 23-х років без супутньої патології поступив до реанімації з приймального відділення з тяжкою дихальною недостатністю, яка швидко прогресувала, і вже за добу, незважаючи на неінвазивну вентиляцію, його довелося інтубувати і почати інвазивну ШВЛ. Отримали позитивний ПЛР на COVID-19", — зазначив Корсунов.

Як писав KHARKIV Today, на сьогоднішній день в Харківській області зареєстровано 1993 випадки коронавірусу, 74 смерті і 1021 одужання.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.