Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Як в Харкові будуть "сортувати" людей з підозрою на коронавірус

Якщо кількість підозр на коронавірус в Харкові збільшиться, то міська влада поставить сортувальні намети, щоб розділити потоки людей. Аналогічні вже обладнали на території обласної інфекційної лікарні.

Якщо кількість підозр на коронавірус в Харкові збільшиться, то міська влада поставить сортувальні намети, щоб розділити потоки людей. Аналогічні вже обладнали на території обласної інфекційної лікарні.

Сортувальні намети захистять і охоронятимуть. Там повинні бути два окремі входи з різних боків — для пацієнтів і медперсоналу. У наметі повинно бути хороше освітлення — якщо потрібно місцеве опалення, також його повинні добре провітрювати. Про це стало відомо з розпорядження віце-мера, керівника робіт по ліквідації наслідків НС в Харкові Андрія Руденка.

"Перебування в приміщенні сортувального намету для медичного персоналу дозволяється за умови екіпіровки наступними засобами індивідуального захисту: ізоляційний халат / костюм біозахисту, шапка медична, рукавички, респіратор типу не нижче FFP2, захисні окуляри або щиток. Зазначені засоби індивідуального захисту медичний персонал надягає до входу в сортувальний намет. Зняття засобів індивідуального захисту проводиться після завершення робіт на відкритих просторах сортувального намету", — йдеться в документі.

Згідно з розпорядженням, для тих, кого привезуть в сортувальний намет, встановлять умивальник і диспенсер з дезінфікуючим засобом для обробки рук. Біля входу в намет будуть і носилки або інвалідна коляска. Реєструвати пацієнтів планують за столом, відгородженим прозорим захисним екраном, там і вимірюють температуру безконтактним способом. Розділяти людей з підозрою на коронавірус і інших буде ширма. У зоні, призначеній для тих, у кого підозрюють COVID-19, облаштують ізольоване місце для обстеження медиками, а також умивальник, диспенсер з дезінфікуючим засобом для медперсоналу і ємність для забору сміття (використаних масок, серветок) з кришкою.

"У наметі робляться обмежувальні позначки відстані (1,5 метра), за які не повинен переступати пацієнт. Кожен пацієнт, який входить в сортувальний намет, вважається потенційно зараженим COVID-19. Після входу в намет пацієнт повинен отримати маску і мати можливість помити руки в умивальнику або обробити руки дезінфікуючим засобом", — повідомили в документі.

У розпорядженні зазначено, якщо у людини підозрюють коронавірус середнього або важкого ступеня, то його направляють в стаціонар. При симптомах легкого ступеня у пацієнта беруть матеріал для ПЛР-діагностики і відправляють додому на самоізоляцію під контроль сімейного лікаря. Ті, у кого немає симптомів респіраторного захворювання, виходять з намету іншим виходом в потрібне відділення, їм дадуть рекомендації, що робити якщо є симптоми COVID-19.

У документі пояснили, перед входом в сортувальний намет люди в черзі повинні дотримуватися дистанції в 1,5 метра. Якщо пацієнтів буде багато, то вони можуть чекати в транспорті, який їх доставив. Дезінфікувати сортувальний намет і обробляти поверхні, обладнання дезінфікуючим розчином повинні кожні дві години. Також будь-які поверхні, які під час транспортування міг забруднити пацієнт, варто негайно очищати і дезінфікувати.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.