Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Як харківські депутати голосували за закон про референдум

Руслан Стефанчук. Фото: Ян Доброносов / Bykvu.сom
За проєкт закону проголосували 255 парламентаріїв.

Верховна Рада підтримала президентський законопроєкт про всеукраїнський референдум.

За проєкт Закону "Про народовладдя через всеукраїнський референдум" проголосували 255 народних депутатів. Майже всі з фракції "Слуга Народу" і групи "Довіра".

Серед харківських депутатів "за" проголосували члени фракції "Слуга Народу": Олександр Бакумов, Олександр Куницький, Вікторія Кінзбурська, Юрій Здебський, Євген Пивоваров, Дмитро Любота, Олександр Литвинов, Дмитро Микиша, Олег Бондаренко, Микола Кириченко, Андрій Одарченко, Анна Колісник і Павло Сушко.

Позафракційний депутат Юлія Світлична утрималася, були відсутні "слуги народу" Марія Мезенцева, Олексій Красов, позафракційний Дмитро Шенцев і член фракції "ОПЗЖ" Олександр Фельдман.

Проєкт закону пропонує виносити на всеукраїнський референдум лише одне питання з відповідями "так" або "ні". За народною ініціативою його проголошують на вимогу не менш як трьох мільйонів українців, які мають право голосу. Оголошує проведення референдуму президент своїм указом.

Не можна виносити на всеукраїнський референдум питання, спрямовані на ліквідацію незалежності України, порушення державного суверенітету і територіальної цілісності, створення загрози національній безпеці, розпалювання міжетнічної, расової та релігійної ворожнечі. Також таким чином не можуть розглядати питання податків, бюджету, амністії і ті, що належать до відання органів правопорядку, прокуратури або суду.

Нагадаємо, 18 червня 2020 року Верховна Рада підтримала в першому читанні президентський законопроєкт про всеукраїнський референдум з необхідністю його доопрацювання до другого читання. За дев'ять днів до цього президент Володимир Зеленський подав до парламенту законопроєкт "Про народовладдя через всеукраїнський референдум".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.