Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Я не є посібником терористів": в Харкові обрали запобіжний захід ймовірному спільникові луцького загарбника автобуса

Избрание меры пресечения Дмитрию Михайленко. Фото: Богдан Затула/KHARKIV Today
Дмитро Михайленко визнав свою провину лише в тому, що не зареєстрував свою зброю, і просив взяти його під домашній арешт. Каже, що Кривоша не знав і спілкувався з ним тільки на сайті.

В Орджонікідзевському районному суді Харкова обрали запобіжний захід Дмитру Михайленку. Його зв'язок з луцьким терористом ще належить довести в суді. Поки він говорить, що співпрацює зі слідством і ніколи не допомагав ніяким терористам. А Кривошу відправляв до Луцька не зброю, а монети.

Михайленка затримали у власному будинку ввечері, 21 липня. За словами голови МВС Арсена Авакова, у луцького терориста Максима Кривоша, який взяв у заручники пасажирів автобуса, були спільники в Харкові. На засіданні Михайленко заперечує знайомство з Кривошем. Каже, навіть по телефону з ним не спілкувався, а посилку відправляв, але клієнтами його інтернет-магазину були сотні людей. Це була не зброя.

Представник прокуратури в суді наполягав на триманні Михайленка під вартою через можливі ризиків.

"Хочу розставити всі крапки над "і" з приводу затримання. "Луцького терориста" я до подій не знав. Він зробив у мене покупку на сайті ... Саме за фактом цього я давав пояснення співробітникам поліції. Під час опитування співробітник поліції запитав: чи можна співпрацювати? Я дав письмовий дозвіл. Не було помислу ... Це добровільна видача зброї. Її не знайшли. На питання — є зброя? Я сказав, що є. При цьому половина зброї була зареєстрована, половина — не зареєстрована. Хоча в клопотанні написано, що все не зареєстроване. Зброя, патрони — все зареєстроване. Є дозвіл на зброю, який у мене забрали слідчі", — сказав Михайленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можливий харківський спільник "луцького терориста" міг торгувати зброєю

Підозрюваний сказав, що кається тільки в одному — що не здав раніше незареєстровану зброю і пообіцяв не ховатися з Харкова під час слідства.

"Я не є посібником ніяких терористів. Я допомагаю Збройним силам України протистояти окупації. На мою думку, моя вина полягає в тому, що я не здав або не зареєстрував добровільно видану зброю. Я ніколи не був терористом і не торгував зброєю, як назвали мене журналісти. У моєму вчинку не було насильницьких дій, корисливих мотивів і постраждалих людей. Я не збираюся ховатися від слідства і перешкоджати слідчим діям, буду з'являтися за першим викликом до слідчих. Прошу не позбавляти мене волі і дати домашній арешт", — сказав підозрюваний.

За словами прес-секретаря обласної прокуратури Дмитра Чубенка, їх вимоги щодо тримання під вартою пов'язані з тим, що є ймовірність знищення речових доказів підозрюваним. Михайленко міг контактувати з багатьма клієнтами під час відправлення посилок поштою.

"Також досудовим розслідуванням було встановлено, що особа контактувала з багатьма іншими особами через поштові відправлення. І щоб вона не змогла знищити відповідні докази (може контактувати з тими особами, з метою приховування доказової бази), прокурор клопотав про те, щоб особу тримали під вартою", — сказав Чубенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим закінчилися історії "харківських терористів", які брали заручників

Слова Михайленка про монети в посилці прес-секретар не став коментувати, посилаючись на перевірку цих фактів.

Суддя призначила запобіжний захід у вигляді тримання в СІЗО на 60 днів з правом внесення застави в сумі понад 175 000 гривень.

Раніше KHARKIV Today писав, що  "луцький терорист" заявив, що у нього не було спільника з Харкова. Максим Кривош сказав: "Я можу навіть на детекторі сказати, що спільника у мене немає, ось зараз при вас. У цій справі у мене спільника немає".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.