Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

ВОЗ "забракувала" препарат від коронавірусу, яким МОЗ хоче лікувати українців

"Доступні ліки": в Украине вступили в силу новые правила получения медикаментов. Фото: strana.ua
"Доступні ліки": в Украине вступили в силу новые правила получения медикаментов
Препарат "Ремдесівір" вселяв великі надії, але його дослідження провалилися.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляв, що Україна працює над закупівлею цього препарату.

23 квітня на сайті ВОЗ помилково оприлюднили чорнові результати дослідження препарату "Ремдесівір", в яких йшлося про те, що дослідження провалилися. Про це пише "Новое время".

"Дослідження проводилися серед пацієнтів з важкою формою Covid-19, яких лікували за допомогою препарату. Їх результати порівняли з результатами контрольної групи, що одержувала плацебо. У резюме значилося, що через місяць не було помітно ніякої різниці в смертності серед пацієнтів обох груп", — йдеться в повідомленні.

Раніше цей препарат називали одним з найбільш перспективних препаратів від SARS-CoV-2. Його застосовували під час лікування лихоманки Ебола і деяких екзотичних вірусів. Він ефективно боровся з недугами.

"Сам по собі препарат є продовженням ряду противірусних нового покоління. Він інгібує РНК-залежну РНК-полімерази, яка необхідна вірусу для реплікації — простіше кажучи, заважає інфекції розмножуватися", — пише видання.

Провал випробувань "Ремдесівіра" є черговою незбутньою надією — після отриманих результатів випробувань гідроксихлорохіну, який також вважався ефективним засобом від коронавірусу. Обидва препарати викликають побічні ефекти у більшості пацієнтів, через що прийом "Ремдесівіра" довелося скасувати у 11% хворих, які брали участь в експерименті.

Однак медики не настільки однозначні. Тарік Ясаревич, офіційний представник ВОЗ заявив, що результати досліджень були опубліковані помилково, і насправді висновки робити рано. Він пообіцяв надати офіційний коментар найближчим часом.

KHARKIV Today раніше писав про те, що голова МОЗ Максим Степанов працює над придбанням американського препарату "Ремдесівір" і доставкою його в Україну для використання при лікуванні коронавірусної інфекції.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.