Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Ворота зняті: перших пацієнтів з коронавірусом привезли в чорнобильську лікарню (відео)

Незважаючи на мітинг під обласним спеціалізованим диспансером радіаційного захисту, "швидкі" доставили чотирьох чоловік з обласної інфекційної лікарні. Поліції довелося тримати "коридор".

Незважаючи на мітинг під обласним спеціалізованим диспансером радіаційного захисту, "швидкі" доставили чотирьох чоловік з обласної інфекційної лікарні. Поліції довелося тримати "коридор".

Після полудня 22 червня на територію чорнобильської лікарні на вулиці Новгородській змогли в'їхати кілька машин "швидкої" допомоги. З ранку тут чергувала поліція. Близько 100 мітингувальників не розходилися, чекаючи перших пацієнтів. У той момент, коли кілька найактивніших представників чорнобильців поїхали на прийом до голови ХОДА Олексія Кучера, на територію заїхали перші "швидкі".

За словами радника Кучера Наталії Попової, першим привезли чоловіка, для якого в реанімації "інфекціонки" довелося відкривати додаткове, 13-е, місце. У нього позитивний тест ПЛР, він не інтубований, але повинен знаходитися на апараті ШВЛ.

Протестующие стали бросаться под "скорую". Скрин: Анна Черненко
Протестувальники стали кидатися під "швидку". Скрін: Анна Черненко

Під "швидку" намагалися кинутися чорнобильці, поліції довелося зняти з петель ворота для в'їзду машин. Під час протистояння травми отримав мінімум один співробітник поліції.

Чернобыльцы не пускают "скорые". Скрин: Анна Черненко
Чорнобильці не пускають "швидкі". Скрін: Анна Черненко

До 13:00 в лікарні вже було 4 пацієнти з "інфекціонки". Разом з ними приїхав професор Володимир Корсунов, він на першому етапі буде допомагати лікарям "чорнобильської" лікарні.

Чорнобильці тим часом не розходяться. Чим закінчилася зустріч з головою ХОДА, теж невідомо.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.