Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

ВООЗ закликала обмежити продаж алкоголю на період карантину

Ілюстративне фото: "Дзеркало тижня"
Спиртне послаблює імунітет і робить людей більш вразливими перед COVID-19.

У ВООЗ кажуть, що спиртне послаблює імунітет і робить людей більш вразливими перед COVID-19.

Алкоголь слід зробити менш доступним в умовах пандемії коронавірусу. Про це повідомляє Європейське регіональне бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я.

"Вживання алкоголю пов'язують з розвитком широкого спектра інфекційних і неінфекційних захворювань і порушень психічного здоров'я, які можуть підвищувати вразливість людей перед COVID-19. Зокрема, алкоголь негативно впливає на імунну систему організму і підвищує ризик розвитку несприятливих наслідків для здоров'я. Отже, людям необхідно зводити до мінімуму вживання алкоголю в будь-яких ситуаціях, а особливо в умовах пандемії COVID-19 ", – йдеться в повідомленні.

ВООЗ закликає інформувати про ризики вживання спиртного і підтримати служби, які надають наркологічну допомогу.

Також в ВООЗ нагадали, що алкоголь щорічно призводить до смерті трьох мільйонів чоловік у всьому світі. Причому третина смертей припадає на Європейський регіон ВООЗ, який включає в себе країни Європи, Туреччину і частину Азії. Тут споживання алкоголю на найвищому рівні, а також найвища поширеність розладів і смертей, обумовлених вживанням.

Як писав KHARKIV Today, в Пісочині чоловіка оштрафували на 17 тисяч гривень за те, що розпивав алкоголь біля магазину і не носив маску.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.