Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Вимагачів 100 тисяч доларів у харківського пластичного хірурга судитимуть

Четверо обвинувачених перебувають під вартою.

Група загрожувала пластичному хірургу з Харкова нашкодити його дитині.

Правоохоронці завершили досудове розслідування стосовно чотирьох вимагачів 100 тисяч доларів. У разі несплати вони погрожували завдати шкоди дитині потерпілого пластичного хірурга. Зараз всі вони перебувають під вартою. Про це повідомили в департаменті стратегічних розслідувань Нацполіціі.

За їхніми даними, до складу групи входили четверо людей, двоє — вихідці з кавказького регіону. Всі вони живуть в Харкові. Їх вік від 27 до 48 років. Організував угруповання 29-річний чоловік, його "помічником" була співмешканка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові затримали чоловіка, який викрадав людей і вимагав з них гроші

"Протягом тривалого часу зловмисники дзвонили з погрозами потерпілому — пластичному хірургу — і вимагали у нього 100 тисяч доларів. Чоловік не звертав уваги на погрози, поки вони не нагадали йому про деталі розбійного нападу на нього, а в разі несплати коштів погрожували завдати шкоди дитині потерпілого", — розповіли в департаменті стратегічних розслідувань.

Наприкінці серпня минулого року затримали організатора та його співмешканку відразу після отримання ними частини грошей — 35 тисяч доларів, ще двох учасників угруповання затримали вдома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство харків'янина біля АТБ: ймовірного стрілка затримали

Поліцейські завершили досудове розслідування і спрямували обвинувальний акт щодо чотирьох зловмисників до суду. Їх дії кваліфікували за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання). Наразі всі учасники угруповання перебувають під вартою. За вимагання їм може загрожувати до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, після того як здирників затримали, в Службі безпеки України говорили, що угруповання вимагало гроші не у одного чоловіка. Воно погрожувало кільком підприємцям і заможним людям.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.