Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Відомі дати проведення ЗНО

Зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться з кінця червня до середини липня.

Зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться з кінця червня до середини липня.

Проходження тестування буде безпечним. Про це повідомила в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій каналу "Україна 24"

"Плануємо провести ЗНО з 25 червня по 17 липня. Перед цим, 15-17 числа, ми повинні провести пробне тестування. Щоб це було безпечно, ми працюємо над алгоритмом дій, який повинен схвалити державний санітарний лікар", — розповіла вона.

За словами в.о. міністра освіти і науки, вузи змінили умови прийому документів від абітурієнтів.

"Заклади вищої освіти оприлюднять свої умови прийому на сайтах і кожен абітурієнт зможе ознайомитися з ними. Відстрочено подання документів і це буде відбуватися з серпня", — уточнила Мандзій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантин не зайшов. Як харківські школярі навчаються вдома

Вона додала, школярі не повернуться за парти в цьому навчальному році.

"У школах навчання триватиме до кінця травня, як передбачено термінами навчального року, але ми розуміємо, що воно буде проходити тільки з використанням дистанційних технологій. Що стосується дошкільних навчальних закладів, тут немає поняття закінчення навчального року, так що вони можуть і будуть працювати влітку з урахуванням епідеміологічної ситуації", — пояснила в.о. міністра освіти і науки.

Мандзій підкреслила — для вступу до першого класу школи повинні самі оприлюднити терміни і правила подачі документів. Особисто документи можна буде віднести після закінчення карантину, спочатку онлайн-реєстрація або передача документів електронною поштою, конкурс для вступу до першого класу не передбачений.

Нагадаємо, ДПА в четвертих і дев'ятих класах в цьому році не буде.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.