Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Вибух в Дергачівському районі: Держпраці продовжило терміни розслідування

Фото: 1654
Комісія чекає відповіді на запити від лікарень, органів досудового розслідування і судмедекспертів.

На газорозподільному пункті в селищі Березівське Дергачівського району Харківської області 8 жовтня 2020 вибухнув газ. Троє працівників загинули, семеро — отримали травми різного ступеня тяжкості.

У середу, 18 листопада, відбулося онлайн-засідання комісії зі спеціального розслідування нещасного випадку, який стався в АТ "Харківгаз", під керівництвом тимчасово виконуючого обов'язки голови Державної служби України з питань праці Віталія Сажиєнка. Про це повідомляє ГУ Держпраці в Харківській області.

У засіданні за допомогою конференц-зв'язку брали участь члени сімей потерпілих.

Комісія вивчила документи і матеріали, що стосуються нещасного випадку, а також розіслала запити до лікарень для отримання медичних висновків про зв'язок нещасного випадку з впливом на потерпілих небезпечних виробничих факторів. Також були запити до органів досудового розслідування і судово-медичної експертизи. Поки що відповідей звідти не отримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приватники пошкодили газопровід в Харківській області

У зв'язку з цим розслідування продовжили на десять днів — до отримання відповідних висновків, матеріалів і відповідей.

Наступне засідання комісії призначили на 23 листопада. Воно пройде з дотриманням усіх карантинних обмежень. У Держпраці також пообіцяли роз'яснити членам сімей постраждалих порядок забезпечення соцзахисту, зокрема, отримання визначених законодавством виплат в системі соціального страхування.

KHARKIV Today писав, що вибух на газорозподільній станції в Дергачівському районі стався 28 жовтня, близько 11:47. Двоє людей загинули, про смерть третього в лікарні невідкладної допомоги  стало відомо вранці 29 жовтня. Помер 61-річний чоловік, який отримав близько 80% опіків тіла і численні травми.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.