Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Верховна Рада знову провалила призначення міністра енергетики: як голосували харківські нардепи

Фото: Галина Вахтина
Для призначення Юрія Вітренка міністром енергетики вдруге не вистачило голосів.

У четвер за призначення Юрія Вітренка віце-прем'єром — міністром енергетики дали більше голосів, ніж в грудні минулого року, але їх все ж не вистачило.

28 січня на засіданні Верховної Ради з другого разу Юрія Вітренка не призначили на посаду першого віце-прем'єра — міністра енергетики. "За" проголосували 204 депутати з 450.

Підтримували призначення харківські "слуги народу": Олександр Бакумов, Вікторія Кінзбурська, Юрій Здебський, Євген Пивоваров, Дмитро Любота, Олександр Литвинов, Олег Бондаренко, Микола Кириченко, Андрій Одарченко, Ганна Колісник і Павло Сушко. Їх колеги по фракції Дмитро Микиша і Олександр Куницький утрималися, Олексій Красов не голосував, Марія Мезенцева була відсутня.

Не голосувала позафракційний парламентарій Юлія Світлична, член фракції "Батьківщина" Віталій Данилов був проти, позафракційний Дмитро Шенцев і член фракції "ОПТЗЖ" Олександр Фельдман були відсутні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківські нардепи вимагають повернути пільговий тариф на електрику

Нагадаємо, 21 грудня минулого року Кабінет міністрів призначив Юрія Вітренка першим заступником міністра енергетики та поклав на нього тимчасове виконання обов'язків міністра. 17 грудня Верховна Рада не підтримала його призначення на посаду першого віце-прем'єр-міністра — міністра енергетики. Юрій Вітренко — колишній виконавчий директор "Нафтогазу".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.