Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Верховна Рада прийняла законопроєкт про підтримку бізнесу на карантині: як голосували харківські нардепи

За ініціативу проголосували в другому читанні 297 народних депутатів.

Серед присутніх в сесійній залі харківських нардепів голосувати за проєкт закону №4429 не став тільки Олександр Фельдман з "ОПЗЖ".

У п'ятницю, 4 грудня, Верховна Рада прийняла законопроєкт №4429, що передбачає надання на період локдауна одноразової допомоги в розмірі 8 000 гривень. Відповідний документ з'явився на сайті парламенту.

За ініціативу президента Володимира Зеленського проголосували в другому читанні 297 народних депутатів.

Серед харківських депутатів "за" проголосували Олександр Бакумов, Марія Мезенцева, Олександр Куницький, Вікторія Кінзбурська, Юрій Здебський, Євген Пивоваров, Дмитро Любота, Олександр Литвинов, Дмитро Микиша, Олег Бондаренко, Микола Кириченко, Олексій Красов ( "Слуга народу") і Юлія Світлична (позафракційна).

Олександр Фельдман ( "ОПЗЖ") не голосував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ не рекомендуватиме вводити локдаун до кінця грудня

Були відсутні на засіданні Андрій Одарченко, Анна Колісник, Павло Сушко ( "Слуга народу") і Дмитро Шенцев (позафракційний).

Якщо Президент України Володимир Зеленський підпише закон, одноразову допомоу від держави отримають фізособи-підприємці, які через карантин втратили частину доходів. Для цього ФОП має бути зареєстровано мінімум за три місяці до вступу в силу закону. Також для отримання грошей підприємець в цей період повинен повністю сплачувати єдиний соціальний внесок і при цьому не працювати паралельно по найму.

Отримають одноразову допомогу від держави і наймані працівники підприємств, робота яких була припинена. Але і тут є обмеження — виплати дадуть тільки офіційно працевлаштованим працівникам, які повністю сплатили ЄСВ протягом третього кварталу 2020 року. Якщо в липні-вересні людина не працювала або була працевлаштована неофіційно, допомоги не буде. Тим, хто працює за сумісництвом, допомоги також не варто очікувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Встигнути до локдауна: як бізнес і культура Харкова виживають між карантинами

На підтримку можуть розраховувати працівники тих компаній, які займаються певними видами економічної діяльності. Перелік видів діяльності визначить уряд. Йдеться про працівників сфери обслуговування населення, ресторанного бізнесу, кінотеатрів, креативної індустрії — їх роботу на вихідних Кабмін обмежив на початку листопада (станом на грудень "карантин вихідного дня" продовжувати не стали).

Щоб оформити заявку на отримання виплати, потрібно встановити додаток "Дія", пройти ідентифікацію і внести номер банківського рахунку.

KHARKIV Today раніше писав про те, що Зеленський пообіцяв власникам кав'ярень 8000 гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.