Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Венедиктова звільнила керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького

Холодницький пропрацював у САП п'ять років, з початку його створення.

Назар Холодницький написав заяву про звільнення за власним бажанням. Причини такого рішення він не пояснив.

21 серпня Генеральний прокурор Ірина Венедіктова звільнила з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького в зв'язку з подачею ним заяви за власним бажанням. Про це Холодницький повідомив у своєму Facebook.

"Сьогодні можу з упевненістю сказати, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне антикорупційне бюро України виконують свою місію. Я дякую свій колектив за відданість справі, чесність і непідкупність — ми гідно виконуємо свою роботу. В діяльності САП були також злети і падіння, розчарування .. . Це природний процес. Однак в найважчі періоди ми залишалися єдиною командою, тому я дякую кожному з вас за підтримку. 14 років я віддав прокуратурі, з яких 5 років свого життя я повністю присвятив САП, про що не шкодую ні дня", — зазначив Холодницький.

Він додав, що перші результати САП — те, що зараз корупціонерів, які раніше вважалися недоторканними, стали садити.

Холодницький згадав, як створювали Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру в 2015 році, коли "держава потребувала в корені нового органу прокуратури", початок роботи та принципи, виклики — коли САП і НАБУ не сприймали як інститути, і результати. За його словами, для досягнення результатів роботи САП потрібно від двох до трьох років.

"За результатами першої п'ятирічки нам вдалося детермінувати і припинити корупційні схеми в газовій, нафтовій сферах, сфері видобутку корисних копалин і атомній енергетиці, банківській сфері, сфері державних закупівель і діяльності великих державних підприємств. На сьогоднішній день ми активно реалізуємо надбані напрацювання. Запущений маятник антикорупційної боротьби вже не зупинити", — підкреслив він.

Відзначається, що за п'ять років корупціонери завдали державі збитків понад 200 мільярдів гривень, САП допомогла уникнути 50 мільярдів збитків, піймавши зловмисників. Всього притягнули до відповідальності 16 народних депутатів, 22 топ-чиновників, 47 суддів, 68 керівників державних підприємств і 17 вищих посадових осіб державних органів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.