Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Велике будівництво в Харкові: що відбувається на місці майбутньої станції "Державінська"

До кінця березня повинні знести всі приватні будинки, які заважають будівництву.

Бульдозери почали працювати з листопада, до кінця березня знесуть всі приватні будинки на цьому майданчику.

Головне будівництво в Харкові на майбутні два роки починає набувати обрисів. На проспекті Гагаріна (між зупинками "М'ясокомбінат" і "Державінська") вже працює техніка. Поки це не творення, а лише руйнування. На перехресті проспекту і Державінської буде розташовуватися станція і сім виходів з метро. Місцеві жителі вже скаржаться на дискомфорт.

"Раніше до зупинки за 10 хвилин доходила, а тепер в обхід — півгодини. Там бруд, і йти вгору", — розповіла Людмила.

На місці, де вже знесли будинки, зустрічаємо місцевого жителя. Пенсіонер Микола не розуміє, навіщо йому метро прямо під будинком, адже неподалік уже є станція "Метробудівників", а жителі району Одеської його не турбують. Для нього будівництво — тільки можливість чимось розжитися.

"Прийшов подивитися, що тут накручено. Бардак розвели. Я не зрозумію сенсу будівництва, ось поруч "Метробудівників", скільки тут? Ось вони завалили будинок, хотів цегли вибрати, я ось поруч тут живу, сказали — ні, на звалище ми веземо" , — нарікає чоловік.

Пенсіонер показує, де йдуть будівельні роботи, робітники вже знають його і налаштовані вороже, навіть кидалися битися.

"Краще на звалище відвезти, ніж людина візьме. Називають мене бандитом, що я цеглину десь підняв і приніс додому. А вони вночі нагребуть там солідно: і алюміній, і залізяки", — пояснив Микола.

Робочі на будівельний майданчик не пускають, кажуть — зносять те, що викупило місто і обіцяють закінчити роботи по знесенню будинків до кінця березня.

Тим часом харківський мер Геннадій Кернес хвалиться, що з нової станції метро буде сім виходів.

"Сьогодні знесення йде на ділянці від перехрестя Державінської з Гагаріна, де буде 7 виходів зі станції, в сторону Одеської. Всі роботи ведуться тільки в денний час, для безпеки робітників і щоб не заважати жителям району", — написав Харківський міський голова у своєму Telegram.

Роботи на Одеській ще не ведуть: до нового року тут знесли кілька кіосків, квіткові ряди — і на тому зупинилися. До весни будівництво почнеться паралельно на двох майбутніх станціях.

Як писав KHARKIV Today, 24 грудня 2019 року президент Зеленський підписав угоду  про строительстве двух станций метро  у Харкові в кредит.

На будівництво двох станцій Олексіївської лінії підземки — "Державінської" і "Одеської" —Європейський інвестиційний банк займе Харкову 160 мільйонів євро.

Нагадаємо, на знесення будинків в зоні будівництва станцій "Одеська" і "Державінська" витратять майже 15 мільйонів гривень. За ці кошти підрядники знесуть 39 житлових будинків із будівлями, гаражами і погребами, а також вивезуть сміття. Під знесення підуть також сім нежитлових будівель. Крім того, тут викорчують 600 дерев.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.