Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Для будівництва метро до Одеської вже вибирають підрядника

Фото: Константин Чегринский / 2day.kh.ua
Строительство метро. Фото: Константин Чегринский / 2day.kh.ua
Поки в Харкові готують майданчики для будівництва метро — зносять викуплені раніше будівлі.

Поки в Харкові готують майданчики для будівництва метро — зносять викуплені раніше будівлі. 

Добігає кінця вибір інженера для початку будівництва. Про це повідомив заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури Євген Водовозов.

"У травні має бути розкриття пакетів, і в травні ж — кваліфікація по будівельних компаніях, якщо нічого не завадить. І далі вже інженер FIDIC зможе почати роботу з підготовки остаточних документів, щоб в цьому році ми могли провести тендерну процедуру вже по самій будові, вибрати підрядника і приступити до будівництва. Ми готуємо майданчики, зносимо будівлі, які викупило місто, щоб підрядник зміг почати роботу негайно", — пояснив Євген Водозов.

Як писав KHARKIV Today, 24 грудня 2019 року президент Володимир Зеленський підписав угоду про  будівництво двох станцій метро в Харкові в кредит.

На будівництво двох станцій Олексіївської лінії підземки — "Державінської" і "Одеської" — Європейський інвестиційний банк позичить Харкову 160 мільйонів євро.

Нагадаємо, на знесення будинків в зоні будівництва станцій "Одеська" і "Державінська" витратять майже 15 мільйонів гривень. За ці гроші підрядники знесуть 39 житлових будинків з будівлями, гаражами і погребами, а також вивезуть сміття. Під знесення підуть також сім нежитлових будівель. Крім того, тут викорчують 600 дерев.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.