Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Вартість реконструкції парку Перемоги зросла до 219 мільйонів гривень

Фото: KHARKIV Today
У міськраді хочуть укласти ще три договори майже на 70 мільйонів гривень.

Влітку вже уклали три угоди з ТОВ "Укрреставрація" на реконструкцію парку Перемоги загальною вартістю 149 мільйонів гривень.

Департамент комунального будівництва Харківської міськради має намір укласти ще три договори з ТОВ "Укрреставрація" на реконструкцію парку Перемоги на загальну суму 69,4 мільйона гривень. Про це в п'ятницю, 13 листопада, повідомляє "Харківський антикорупційний центр" з посиланням на Prozorro.

Влітку департамент вже уклав три угоди з ТОВ "Укрреставрація" на реконструкцію парку Перемоги загальною вартістю 149 мільйонів гривень.

ЗМІ пишуть, що влітку співробітники комунальних служб відремонтували тільки центральну алею. Вона складається з двох паралельних доріжок, а посередині розміщена зелена зона і фонтан з боку проспекту Тракторобудівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парк Горького купить світильників на 145 тисяч гривень

На алеї замінили асфальтне покриття, встановили нові лавочки, нову систему зливової каналізації і поливу газонів, оновили клумби.

У майбутньому в парку Перемоги планується доробити вело- і бігові доріжки, місця для відпочинку, капітально відремонтувати фонтан.

Крім цього, парк хочуть забезпечити Wi-Fi-покриттям і встановити акустичну систему.

У ХАЦ відзначають, що велика частина парку поки що огороджена парканом, реконструкція буде проходити поетапно, як у випадку з садом Шевченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківській області побудують фізкультурно-оздоровчий комплекс за завищеними цінами

"Тепер ще майже 70 мільйонів гривень планують витратити. Інформації про те, які саме роботи планують виконати за додаткові гроші, в системі "Prozorro" немає", — пише "ХАЦ".

За словами громадських діячів, ТОВ "Укрреставрація" недавно почала вигравати тендери в Харківській області. В інших областях бюджетні підряди вони особисто не отримували. В якості аналогічного договору вони вказали договір з ТОВ "Катур" на ремонт доріжок в Броварах (Київська область).

Фірма "Катур" записана на Віктора Ліщинського — помічника депутата VII скликання Валерія Мошенського, якого пов'язують з фірмою "Планета-Буд". Вона ж, у свою чергу, регулярно отримувала підряди від департаменту комунального господарства.

KHARKIV Today раніше писав про те, що на прибирання парку Горького витратять 19 мільйонів гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.