Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

В Україні забороняють всі планові госпіталізації та операції

Головний санітарний лікар України назвав такий крок "другим етапом реагування".

У лікарнях будуть лікувати тільки хворих коронавірусом пацієнтів.

Сьогодні, 9 листопада, Україна переходить на другий етап реагування на поширення COVID-19. Так, з понеділка всі планові госпіталізації і операції в лікарнях заборонені. Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, повідомляє УНН.

"Щойно завершилися дві селекторні наради, одна — під керівництвом Президента України, інша — заступника керівника Офісу Президента з обласними державними адміністраціями. За результатами цих селекторних нарад прийнято рішення — Україна переходить на другий етап реагування на поширення коронавірусної хвороби", — розповів головний санлікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківській області показник для пом'якшення карантину в десять разів вище норми

Ляшко повідомив, що з понеділка всі планові операції, планові госпіталізації заборонені в наших лікарнях. Лікарні приймають виключно ургентних хворих і виключно хворих з коронавірусною хворобою.

МОЗ продовжує розгортати і збільшувати кількість ліжок в закладах охорони здоров'я для хворих коронавірусом.

Нагадаємо, за останню добу п'ять жителів Харківської області померли від коронавірусу.  Станом на ранок 9 листопада, в регіоні зареєстрували 585 смертей. З початку пандемії коронавірусом захворіли 43 930 жителів області, за добу діагноз підтвердили у 717 осіб.

Раніше KHARKIV Today писав, що в Україні хочуть ввести "карантин вихідного дня". Працювати дозволять продуктовим магазинам, аптекам, транспорту, автозаправним станціям. Кафе і ресторани — тільки на винос.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.